Хорър-комедията е много интересен жанр, който буди голямо любопитство, защото когато се получава добре е супер, но може много лесно да се обърка, най-вече заради баланса между двете привидно несъчетаеми крайности. Ще ни е адски интересно да видим как един такъв проект, успешен на хартия, ще се пренесе в кинокалоните, особено пък в комбинация с типичното особено английско чувство за хумор.

Филмът, за който ще разкажем днес, се нарича The Radleys и е адаптация на едноименния бестселър на Мат Хейг, преведен на 24 езика, включително на български под заглавието Кланът Радли. Историята разказва за привидно нормалното семейство от високата средна класа Радли, в което родителите Питър и Хелън са принудени да разкрият на децата си, че те всъщност са вампири-въздържатели, които не убиват хора. Нещата обаче се усложняват след трагичен инцидент, както и от пристигането на чичо Уил – неконтролируемият и харизматичен, невъздържащ се брат на Питър.

Проявяваме интерес към филма и заради актьорския състав – главните роли се изпълняват от Кели МакДоналд, разбира се най-добре позната от ролята в Trainspotting и страхотният Деймиън Люис, когото гледаме с удоволствие навсякъде – от Homeland до Billions, а тук на всичкото отгоре ще играе две роли на контрастиращите Питър и Уил, което ще му позволи да ни покаже различните страни на таланта си.

Вижте трейлъра сега:

Изглежда ни доста забавно, типично британско чувство за хумор, примесено с приличен жанров елемент. Разбира се, историите за вампири, които не убиват, не са нищо ново, но комбинацията с ежедневната борба да не привличаш внимание, а в същото време да не се подадеш на скуката на живота в предградията, изглеждат като наистина забавна комбинация. Подозираме, че и балансът между комедия и хорър е уцелен, имайки предвид, че една от сценаристките е известната комичка (и огромна любимка на част от екипа ни) Джо Бранд, така че очакваме доста приятно филмово изживяване.

The Radleys е режисиран от Еурос Лин (His Dark Materials, Heartstopper). Адаптираният сценарий е дело на Джо Бранд и Талита Стивънсън. В главните роли са Деймиън Люис, Кели МакДоналд, Бо Брагасон, Хари Баксендейл, Шон Паркс и София Ди Мартино.

Премиерата е насрочена за 18 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *