Когато миналата година споделихме за проекта на семейство Уошингтън и дългогодишния им семеен приятел Самюел Л. Джаксън, наречен The Piano Lesson, бяхме сигурни, че това ще е филм, който ще излезе с идеята да се бори за награди. Сега вече имаме първи трейлър и премиерна дата, която само затвърждава това подозрение.

Първо обаче ще припомним цялата история. The Piano Lesson е адаптация на пиеса на Оугъст Уилсън, автор на други пиеси, успешно превърнати във филми в последно време като Fences и Ma Rainey’s Black Bottom. След като Самюел Л. Джаксън и Джон Дейвид Уошингтън дълго време играха в новата постановка на пиесата на бродуейската сцена, те решиха да доведат произведението и до големия екран, за което пък режисурата бе поета от брата на Джон Дейвид – Майкъл Уошингтън.

Историята разказва за семейство през 30-те години в Питсбърг, които трябва да решат какво да правят със семейната си реликва – пиано, което е издълбано с декорациите на техен поробен прародител. Семейството се сблъсква над въпросите дали да продаде пианото като ценна реликва и да гради с него богатството си или да пази спомена чист за поколенията.

Вижте трейлъра сега:

Признаваме си, че сме истински впечатлени от това колко мащабен изглежда филма – обикновено адаптациите на пиеси са по-обрани и се фокусират повече върху героите си и техните разговори, често дори с много лимитирани локации. Тук обаче е избрано историята от миналото, която влияе на основните герои, да бъде разказана също визуално, което ни се струва като чудесен избор, който ще направи The Piano Lesson по-динамичен и ще го отличи от източника. Тематиката на семейния багаж, трупан през поколенията, комбинирана с расовите отношения, особено пък изиграна от този актьорския екип, без съмнение ще привлече много интерес, така че само стискаме палци на филма да успее да отговори на очакванията, които ще има към него.

The Piano Lesson e режисиран от Майкъл Уошингтън, който е и автор на адаптирания сценарий, заедно с Върджил Уилиямс. В главните роли са Самюел Л. Джаксън, Джон Дейвид Уошингтън, Рей Фишър, Майкъл Потс, Ерика Баду, Скайлър Алийс Смит, Даниел Дедуайлър и Кори Хоукинс.

Премиерата в някои киносалони ще бъде на 8 ноември, след което филмът ще бъде достъпен в Netflix на 22 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *