В последно време все по-рядко ни се случва да попаднем на трейлър, който да получи безусловно одобрение и да предизвика добре познатото удоволствие от очакването на анонсирания филм – просто защото носи специфичното усещане за нещо ново, оригинално и издържано в стил „така се правеха нещата в ХХ век“.

Осъзнаваме, че подобно твърдение сигурно изглежда супер-старомодно, но ако искаш да качиш публиката на своята артистична машина на времето и да пренесеш зрителите в особената атмосфера на бурното, буйно и бунтовно 70-тарско десетилетие – трябва да бъдеш взискателен изследовател и да успееш точно да пресъздадеш онази епоха.

С удоволствие споделяме, че „на живо от Ню Йорк“ за вас предава Джейсън Райтман – ето как започва историята на Saturday Night Live:

Няма тръпка, която да се сравни с телевизионно предаване, което се излъчва на живо! Няма мерна единица за напрежението, вълнението и тоталното безпокойство, които обземат творческия и технически екип на едно шоу преди най-първото излъчване – на (уж) подготвения пилотен епизод! Винаги се очакват гафове, винаги гостите закъсняват или са неподготвени (или и двете), винаги шефовете на компанията дебнат в засада, за да „свалят“ предаването от ефир поради някаква причина.

От това, което виждаме в трейлъра, Saturday Night ни напомня (като атмосфера) на творение на Уди Алън (от добрите му години) и на един от най-добрите филми, посветени на силата на тази вездесъща медия – Телевизионни новини (1987) на Джеймс Л. Брукс. В същото време сме сигурни, че Джейсън Райтман е намерил уникален, авторски и изключително въздействащ поглед към историята на едно от най-дългогодишните комедийни шоута в американската телевизия – Дик Еберсол, който е един от създателите на SNL и изпълнителен директор в NBC, наема Лорн Майкълс като шоурънър, като Майкълс (вече 79-годишен) все още продължава да бъде продуцент и тази есен Saturday Night Live започва своя 50-ти сезон!

Напомняме отново какво гласи синопсисът на филма, а непосредствено след него може да видите първите официални снимки, публикувани ексклузивно във Vanity Fair:

На 11 октомври 1975 година една пълна с необуздана енергия група от млади комедийни таланти и сценаристи променят завинаги представите на американците за телевизионни шоута. Това е истинската история за нещата, които се случват по време на подготовката за първото излъчване на SNL. Ще станете свидетели на хаоса и магията на една революция, която за малко да не успее да се случи, докато се отброяват минутите до излъчването на прочутите думи: „На живо от Ню Йорк, това е „Събота вечер“!

Сценаристи на Saturday Night са режисьорът Джейсън Райтман и Гил Кинън. В ролите на Еберсол и Майкълс са Купър Хофман (21-годишният син на Филип Сиймур Хофман, дебютирал в Licorice Pizza) и Габриел ЛаБел (21-годишният канадски актьор, познат от The Fabelmans). В актьорския екип са още Рейчъл Сенът (в ролята на сценаристката на SNL Роузи Шустър), чудният композитор и музикант Джон Батист (в ролята на един от гостите на шоуто – Били Престън), Никълъс Браун (в ролята на Джим Хенсън), Кори Майкъл Смит (в ролята на Чеви Чейс), Дилън О’Брайън (в ролята на Дан Акройд), Дж. К. Симънс (като комедианта Милтън Бърли), Уилям Дефо (като журналиста Дейвид Тебет) и кой ли още не.

В продуцентския екип на филма участват двамата съсценаристи Райтман и Кинън, както и Джейсън Блуменфийлд, Ерика Милс и Питър Райс. Премиерата на Saturday Night е планирана от Sony Pictures за 11 октомври 2024 година – точно 49 години след първото излъчване на най-първия епизод на легендарното шоу SNL. Очакваме с нетърпение това пътуване назад във времето.

NBC is lucky enough to have something as relevant as this show!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment