Да живеят фотореалистичните изображения на любимите герои от животинското царство! Преди да дебютира новият трейлър на Муфаса: Цар Лъв (Mufasa: The Lion King) пред феновете на Disney, събрали се на D23, група певци са представили откъс от началната песен (надали нещо може да се сравни с легендарната The Circle of Life на Елтън Джон и Тим Райс, но все пак се надяваме Лин-Мануел Миранда да се е справил достойно с предизвикателството!). Както предават очевидци в медиите, непосредствено след това пред публиката се е появил 44-годишният режисьор Бари Дженкинс с думите:

Подобно на всички вас, Цар Лъв е оставил неизличим отпечатък в душата ми. Музиката ни води към емоциите, които ни обземат по време на разгръщането на историята – един баща предава своя завет на сина си, който трябва да открие силата си, за да може младият лъв с гордост да поеме към съдбата си. Да разкажа историята на този баща за мен е безмерна, абсолютна чест!

Не беше случайно споменаването на възрастта на режисьора – той е от поколенията, които са израснали с оригиналния филм и именно затова вярваме безпрекословно на думите му. Миранда, който е поел отговорната задача да напише оригиналните песни на тази предистория, е с няколко месеца по-млад от режисьора и също е огромен почитател на Цар Лъв, появил се на голям екран през лятото на 1994 година. Публиката на D23 е посрещнала композитора и новата му песен I Always Wanted a Brother с овации. А историята е неразривно свързана именно с тази песен, защото в центъра на сюжета е срещата между младите Муфаса и Така (познат впоследствие като Скар) и горещото желание на Така да има брат, с когото да споделя всичко.

Да не забравяме, че Муфаса: Цар Лъв  разказва за порастването на двамата – лапа до лапа и грива до грива, като Муфаса се е изгубил в саваната и е приютен от царственото семейство на Така, който се очаква да стане бъдещия владетел на лъвското племе. Ето как става това:

Изглежда чудесно, вълнуващо, предизвикателно – особено с включването на безмилостния бял лъв Кирос, който с гласа на Мадс Микелсен твърди, че кръговратът на живота е прекъснат… Обещаваме си да гледаме с отворено сърце и това приключение, подобно на филма на Джон Фавро от 2019 година (макар отсега да сме сигурни, че меките, фотореалистични гриви винаги ще бледнеят пред гениалността на рисувания оригинал).

Ролите в Муфаса: Цар Лъв  са разпределени между Арън Пиер и Келвин Харисън-джуниър – двамата са дали гласовете си на Муфаса и Така/Скар; Сет Роугън, Били Айкнър и Джон Кани се включват отново в ролите на Пумба, Тимон и Рафики (който разказва историята на Муфаса на дъщерята на Симба – Киара); Доналд Глоувър отново е Симба, неговата любима Нала говори с гласа на Бионсе, а нейната първородна дъщеря Блу Айви Картър ще бъде малката Киара.

Сред новите членове на актьорския екип са Тифани Буун (Сараби), Кагисо Ледига (младия Рафики), Престън Наймън (Зазу), Танди Нютън (Еши, майката на Така), Лени Джеймс (Обаси, царствения баща на Така), Аника Нони Роуз (Афия, майката на Муфаса), Кийт Дейвид (Масего, бащата на Муфаса).

Сценарият на Муфаса: Цар Лъв (Mufasa: The Lion King) е дело на Джеф Нейтънсън, режисьор е Бари Дженкинс, като той работи отново с творческите си партньори – композиторът Никълъс Брител, монтажистката (с над 20-годишен опит) Джой МакМилън и операторът Джеймс Лакстън (с оскарова номинация за Moonlight).

Премиерата на новото лъвско приключение е на 20 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *