Време е да се потопим дълбоко в непознатите и опасни земи на Borderlands. Остават броени дни до премиерата на очакваната адаптация по популярния франчайз на Gearbox и надеждите са за много откачен и цветен екшън. По този повод Lionsgate решиха да зарадват феновете с един финален трейлър.

Още през февруари месец видяхме първата реклама, както и плакати на основните герои. Както споделихме още тогава, съдейки по изложената информация, тази адаптация няма да се придържа към сюжета на първата игра. Сега вече имаме и потвърждение лично от CEO-то на Gearbox Ранди Питчфорд. Ето какво споделя той:

Няма просто да преразкажем историята, която вече сме разказали във видеоигрите. Създадохме филмова вселена, която съществува паралелно на тази от игрите и може да съществува в своята независима времева линия. Усеща се като Borderlands, но не знаете какво точно ще последва.

Вижте и новата реклама:

Малко или много тази реклама ни предлага още от същото, наблягайки на екшъна и хумора. Сравненията с Пазители на галактиката продължават да се натрапват, но сме сигурни, че филмът ще има и собствен глас, с който да се гордее.

Ето какво гласи и официалното описание на сюжета:

Лилит (Кейт Бланшет) е престъпник с мистериозно минало, която се връща на родната си планета Пандора, за да търси изчезнала дъщеря на един от най-могъщите мъже във вселената Атлас (Едгар Рамирес). Тя обединява силите си с причудлив екип – Роланд (Кевин Харт), бивш наемник, който отчаяно се опитва да намери изкупление; Тайни Тина (Ариана Грийнблат), луда тийнейджърка с нездраво влечение към експлозивите; Крийг (Флориан Мънтиню), мускулестият защитник на Тина с умствени проблеми; Танис (Джейми Лий Къртис), учен с проблеми да различава реалността от измислицата и Клаптрап (Джак Блек), малък и надъхан робот, който обича да си вре носа навсякъде и да се прави на интересен. Тези странни герои трябва да се изправят срещу извънземни чудовища и опасни бандити, за да открият и защитят липсващото момиче, което може би държи ключа към несметна сила. Съдбата на цялата вселена може да е в техните ръце, но те ще се борят за нещо много повече – за един друг.

Вижте и малко снимки:

Borderlands е режисиран от Илай Рот (Cabin Fever, Хотелът на ужасите, Лично правосъдие, Черен петък), който е и сценарист заедно с Джо Кромби. В ролите ще видим Кейт Бланшет, Джак Блек, Ариана Грийнблат, Кевин Харт, Флориан Мънтиню, Джейми Лий Къртис, Джина Гершон (влиза в ролята на друг популярен персонаж от игрите – Мокси), Едгар Рамирес, Джанина Гаванкар, Чайен Джаксън, Чарлс Бабалола, Хейли Бенет и други.

Премиерата е насрочена за 9 август тези година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *