И момчето запя… като Боб Дилън! При това звучи доста добре. Таяхме известни съмнения за специфичния начин, по който легендарният бард поднася своите балади, но с удоволствие трябва да признаем, че Тимъти Шаламе се е справил с тази съвсем нелека задача.

Филмът, посветен на ранните години от творчеството на Боб Дилън A Complete Unknown, се подготвя отдавна от екип, изпълнен с вдъхновение, начело с двукратно номинирания за „Оскар“ режисьор Джеймс Манголд. Не бива да забравяме, че именно той режисираше Хоакин Финикс преди двайсет години в чудесния Walk the Line, посветен на Джони Кеш – сега отново в ръцете му е материал, посветен на една от иконите в американската музика и първият трейлър изглежда мнооого обещаващо.

Както вече е известно, A Complete Unknown разказва за началото на пътя на 19-годишния фолк-певец от Минесота, който пристига в Ню Йорк в началото на 60-те години и главоломно постига световна слава – пълни концертни зали, оглавява боксофис класации и покорява сърцата на милиони меломани в Америка и по света. Кулминацията на тази част от историята на Боб Дилън е неговото новаторско, революционно рок-енд-рол изпълнение на фолк-фестивала в Нюпорт през 1965 година.

От видяното в този трейлър става ясно, че решението за замяна на Къмбърбач с Едуард Нортън е супер-успешно. Кратката поява на дамите, омагьосващи сърцето на младия Дилън (героинята на Ел Фанинг е съчинена от авторите на сценария, а Моника Барбаро се превръща в младата Джоан Баез), също е вдъхновяваща, но най-приятно е, когато може да изпиташ искрено възхищение от упорството, с което 29-годишният Шаламе продължава да приема поредно предизвикателство – и да доказва, че е способен да се справя чудесно с всяко от тях!

Интересно ни е коя фестивална локация ще има удоволствието да бъде домакин на премиерата на A Complete Unknown – защото знаем, че с такъв звезден актьорски екип този супер-важен акцент няма да бъде пропуснат! Ще ни бъде любопитно и да потърсим информация какви са първите впечатления на самия музикант – 83-годишният Дилън надали ще пропусне да коментира собствената си младост, поднесена на голям екран от Тимъти Шаламе и режисьора Джеймс Манголд.

Режисьор на A Complete Unknown е Джеймс Манголд, който е и съавтор на сценария заедно с Джей Кокс. Към Тимъти Шаламе, Едуард Нортън, Ел Фанинг и Моника Барбаро в актьорския екип ще видим още Бойд Холбрук (в ролята на Джони Кеш), Норбърт Лео Бъц, Дан Фоглър, Скут МакНейри, Чарли Таан, Пи Джей Бърн, Уил Харисън и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Не знам какво толкова всички се прехласвате по тая шматка Шаламе. Добър актьор, нищо особено, заради което да заслужава такъв статут. Аз пък смятам, че не стои добре. Както и в Дюнера на Вилньов… по -скоро те вади от филма. Не знам, явно остарявам..