Лудата надпревара на стрийминг-гигантите за задържане на вниманието на абонатите понякога поема в неочаквани посоки. Трудно ни е да предположим към каква възрастова и социално-дефинирана зрителска аудитория е насочена „черната“ комедия Декамерон (The Decameron) на Netflix, най-вече защото силно се съмняваме новите млади поколения да са чували за Джовани Бокачо и за оригиналния сборник от 10 истории, разказвани от неговите герои – седем девойки и трима младежи, намерили спасение от чумната епидемия в средата на XIV век в една вила извън Флоренция.

Хвърлете поглед на модерната интерпретация на средновековието и „разюзданите“ му нрави:

Шоурънър на тази визуална трактовка на Декамерон е Катлийн Джордан, позната с работата по Teenage Bounty Hunters. Ето какво гласи официалният синопсис:

Поканени сте най-сърдечно на една потопена във вино секс-вакханалия в италианската провинция! Декамерон е черна комедия в комбинация с повърхностна мелодрама, която се фокусира върху една тема, актуална във всяко пандемично време – борбите между различните класи в обществото. През 1348 година Черната смърт покосява Флоренция и група благородници се оттеглят със слугите си в една чудна, просторна вила – с идеята за една пищна, разточителна ваканция в очакване епидемията да отмине. Ала правилата за ограничения между различните социални прослойки в това малко общество бързо са заменени от борбата между герои, които трябва да прояват лукавство, хитрост и скандална безскрупулност, за да оцелеят.

Ролите в този средновековен купон са поверени на Амар Чада-Пател, Лейла Фарзад, Лу Гала, Каран Джил, Тони Хейл, Сърша Моника Джаксън, Зося Мамет, Дъги Макмийкин, Джесика Плъмър и Таня Рейнолдс.

Декамерон (The Decameron) ще се появи в Netflix след няколко дни – на 25 юли 2024. Cheers!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *