Бидейки заляти с ненужни продължения на обичани филми от преди десетилетия, вече сме доста опитни в това да се подготвяме за разочарования. От време на време обаче, някои от тези продължения имат не просто успех, ами „спасяват киното“ като Том Круз и Топ Гън: Маверик. В никой случай не сравняваме Тим Бъртън с безсмъртния чар на Том Круз и твърдата му отдаденост да поставя живота си в опасност за наше забавление, но все пак можем да се надяваме, нали? Бийтълджус Бийтълджус (Beetlejuice Beetlejuice) ще открие фестивала във Венеция, което е рядка чест за холивудска комедия, така че индикации има.

Припомняме първо, че разбира се, Бийтълджус Бийтълджусе продължението на иконичната хорър-комедия от 80те на Тим Бъртън. Този път семейство Дийтз се завръщат в старата си къща след семейна трагедия, а дъщерята на Лидия, изиграна от новата муза на Бъртън Джена Ортега, като типична тийнейджърка, не слуша предупрежденията на майка си и попада в капана на Отвъдното, откъдето трябва да бъде измъкната с помощта на любимия ни био-екзорсист.

Вижте новия трейлър сега:

Естествено, частта от филма, която е поставена в „истинския свят“ изглежда най-безинтересна, лишена от въображение и страдаща тежко от глуповат диалог, който се опитва да бъде забавен. Ясно ни е обаче, че такава част трябва да има, за да се постави историята в някакъв момент, пък и да се изяснят залозите, но можем да стискаме палци тя да е възможно най-кратка. Когато вече стигаме до Отвъдното и света на духовете, нещата стоят доста по-добре и дори виждаме индикации за нови, досега невиждани светове, които ще придадат малко свежест. Кастът освен това е чудесен, старите лица и новите допълнения изглежда се вписват заедно перфектно, така че смятаме, че все пак има поводи за оптимизъм.

Бийтълджус Бийтълджус (Beetlejuice Beetlejuice) e режисиран от Тим Бъртън по сценарий от Алфред Гъф и Майлс Милар. Актьорският състав включва Майкъл Кийтън, Катрин О‘Хара, Уинона Райдър, Джена Ортега, Уилем Дефо, Моника Белучи и Джъстин Теру.

Премиерата ще бъде на 6 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment