Броени дни след непрежалимата загуба на големия Доналд Съдърланд, с известно закъснение споделяме новината за продължаването на „агонията“ на франчайза Игрите на глада. Lionsgate имат намерение да продължат с попълване на времевите отрязъци от предисторията на оригиналната трилогия, тъй като авторката на сагата Сюзан Колинс е обявила, че на 18 март догодина ще се появи още една нейна книга, озаглавена The Hunger Games: Sunrise On The Reaping. Стремежът на студиото е да капитализират де що има останал фенски ентусиазъм и затова адаптацията ще стартира едва ли не веднага след излизането на книгата, за да може да е готова за (проекто)премиера на 20 ноември 2026 година.

За никого не би трябвало да е изненада и информацията, че студиото преговаря с Франсис Лорънс – ръководството на компанията, която стои зад филмовата поредица, явно е доволно от начина, по който режисьорът действа с реализиране на техните въжделения, и имат желание да му поверят и следващата част от историята. В Sunrise On The Reaping действието се развива между Балада за пойни птици и змии и първата поява на Катнис Евърдийн в първия Игрите на глада – в общата времева линия се позиционира около 40 години след триумфа на младия Кориолан Сноу и 24 години преди бунтарката Катнис да се включи като доброволец на мястото на сестра си в Игрите.

Във фокуса на Sunrise On The Reaping ще бъдат юбилейните 50-ти игри, в които побеждава любимият ни герой Хеймич Абърнати – първият участник от окръг 12, който успява да ликвидира всички свои съперници. Възрастната му версия (чуден Уди Харелсън!) беше ментор на Катнис и Пийта, а сега не е ясно кой ще влезе в обувките на добре познатия герой – и честно казано, въобще не завиждаме на младия актьор, който ще бъде избран за тази роля!

Боксофис приходите в световен мащаб на Балада за пойни птици и змии бяха прилични – почти 340 милиона щатски долара, но са далеч от фурора, който предизвика преди десетина години адаптацията на оригиналната трилогия – общо прихоите на франчайза възлизат на 3,3 млд. долара. Като продуценти на бъдещото продължение-предистория се завръщат Нина Джейкъбсън и Брад Симпсън (компанията Color Force), както и Меридит Виек и Скот О’Брайън, които ще отговарят за продукцията от името на Lionsgate.

Ще очакваме новини за избора на актьорски екип и сюжета на тази поредна история за оцеляване в дистопичния свят на реалити формати, който за жалост изглежда все по-близък до нашата реалност…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *