Доста често се притесняваме, когато любими наши книги получават холивудски адаптации – разбира се, че искаме да видим тези страхотни истории на екран, но дали студията ще уважат това, което най-много харесваме и ще го адаптират подобаващо? Въпреки тези притеснения с огромна надежда обръщаме поглед към наскоро обявената адаптация на една от любимите ни поредици напоследък и само можем да стискаме палци тя да се получи дори наполовина толкова добре, колкото са добри книгите.

Става дума за The Thursday Murder Club на Ричард Осман, водещ и продуцент на безумно количество английски телевизионни предавания. Дори и да не сте чували неговото име, вероятно сте чували нещо за невероятно популярната му поредица, която вече се състои от четири книги. The Thursday Murder Club разказва за група пенсионери в старчески дом, които решават да разследват убийство, случило се в тяхна близост. Книгите са написани със страхотно чувство за хумор, а основната поука в тях е, че възрастните хора не трябва да бъдат подценявани, без значение колко слаби и беззащитни изглеждат.

Поредицата цялостно е направена, така че да създава добро и позитивно чувство на всяка страница, макар и да се занимава с доста сериозни теми като убийства, отвличания, кражби и корупция. Затова можем само да се радваме, че не друг, а Крис Кълъмбъс е решил да режисира и адаптира сценария – познаваме го като режисьор на Сам вкъщи, Мисис Даутфайър и първите два Хари Потър филма, т.е. това е човек, който знае как да прави забавление за всяка възрастова група, като никога не подценява важността на екшъна, хумора и най-вече – страхотните герои.

А в The Thursday Murder Club най-важното нещо са героите и не бихме могли да сме по-доволни от първокласния каст от легенди на английската сцена и кино, които са поели ролите. Като Джойс – неподправената романтичка с гръбнак от стомана ще влезе Силия Имри, позната от роли в Calendar Girls, The Best Exotic Marigold Hotel и Nanny McPhee. В обувките на безпощадната бивша шпионка Елизабет ще влезе великата Хелън Мирън, като прецизния бивш психиатър Ибрахим ще видим любимия ни Бен Кингсли, а в ролята на бившия профсъюзен деец и виден футболен фен Рон ще видим Пиърс Броснан.

С този перфектен каст и заклетата аудитория на бестселърите, смятаме, че това е проект, който ще има шанс да се превърне в цяла поредица за Netflix, стига първата книга да бъде адаптирана, както подобава. Имаме вяра в Крис Кълъмбъс, който макар и да е правил и тъпотии, е перфектно запознат с жанра на семейното забавление. Смятаме, че The Thursday Murder Club заслужава да има повече фенове и нямаме търпение да видим колко още хора ще се привлекат към приключенията на четворката от Купърс Чейс.

За момента премиерна дата не е обявена, но със сигурност ще следим за новини около проекта внимателно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *