Мина почти една година, откакто излезе последният пълнометражен филм на Уес Андерсън Астероид Сити (припомняме, че след това имаше поредица късометражки в Netflix, озаглавени The Wonderful Story of Henry Sugar). Горе-долу по същото време научихме и за следващия му проект, за който знаехме единствено, че е шпионска история с Бенисио дел Торо. Сега разбираме доста повече за впечатляващия каст на проекта, като бързаме да отбележим, че не всички тези имена са официално потвърдени, макар че всичките звучат напълно достоверно като стари играчи в пясъчника на Андерсън.

Филмът е официално озаглавен The Phoenician Scheme и разказва за баща и дъщеря, чиито семеен бизнес ги въвежда в мрачна шпионска история. В главните роли ще видим Бенисио дел Торо и Мия Трипълтън, дъщерята на Кейт Уинслет. Хиляди разговори са изговорени и редове изписани за темата за непотизма в Холивуд, който винаги е съществувал, но особено напоследък сякаш получава голямо внимание, така че не мислим да навлизаме в темата. Интересно обаче ще ни бъде да видим до каква степен младата актриса с такова тежко актьорско наследство ще успее да се впише именно в хиперспецифичния свят на Уес Андерсън. Уверени сме, че той нямаше да я наеме, ако тя не се вписваше във визията му идеално – както ще си проличи от следващия списък, той може да работи с когото си пожелае и без съмнение няма нужда да прави услуги на никого.

В поддържащи, за момента неясни роли, за които само можем да спекулираме колко ще са големи, ще видим следните хора: официално потвърдените Бил Мъри, който донякъде вече е част от декорите на Андерсън, Риз Ахмед и Майкъл Сера – и двамата имащи много специфично присъствие, което веднага ще се впише в света на американския автор. Към тях освен това се присъединяват Скарлет Йохансон, Том Ханкс, Уилем Дефо, Рупърт Френд, Брайън Кранстън и Бенедикт Къмбърбач, всеки от които наскоро е участвал в проектите на Андерсън и не се учудваме, че са се съгласили отново да работят с него, дори и накрая да се окаже, че е съвсем  за кратко – представяме си Марго Роби в Астероид Сити. Другото вълнуващо попълнение към актьорския състав е Шарлот Гейнсбур, която също ще ни бъде много интересно да видим именно в Андерсъновия свят. Трупата е завършена с Имке Бушел, Антония Деспла, Сабин Холуек, Имад Марднли и др.

The Phoenician Scheme е написан и режисиран от Уес Андерсън. Оператор е Бруно Делбонел, а Адам Стокхаузен е дизайнер на продукцията на филм на Андерсън за пети път.

За момента официална премиерна дата не е обявена, но се очаква да е преди края на тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *