Често изпитваме угризения, когато забавим прекомерно някоя новина, но когато става дума за нов проект на любимия ни Тери Гилиъм ни обзема необяснимо спокойствие. Може би защото в последните няколко десетилетия толкова често сме споделяли ъпдейти за негови проекти – най-вече за Човекът, който уби Дон Кихот и The Defective Detective, а като обърнахме бърз поглед назад се оказа, че именно за новото му „апокалиптично“ проекто-творениеThe Carnival At The End Of Days сме писали преди точно една година. Златната възраст явно не пречи на лудите му планове и след като все пак обиколи света с …Дон Кихот, макар няколко пъти проектът да беше пред тотален разпад, вярата ни в силите му да финализира и следващата си идея е (почти) непоклатима.

Освен попълването на актьорския екип на The Carnival At The End Of Days, новината около филма е, че Гилиъм планира старт на снимките още през настоящата 2024 г. Джони Деп ще работи отново с легендарния режисьор (след Страх и омраза в Лас Вегас и Сделката на доктор Парнасъс), като сме убедени, че ролята на Дявола ще му пасне като… мека ръкавица от червено кадифе! Ролята на Господ, вбесен на неразумното човечество, е отредена за друг стар познайник на режисьора – любимия ни Джеф Бриджис (участвал в епохални филми на Гилиъм като Кралят на рибарите и Земя на приливите).

В The Carnival At The End Of Days участват още Адам Драйвър, който чудесно се справи с ролята на спътник на безнадеждния оптимист Дон Кихот, както и Джейсън Момоа, като техните роли (все още) не са конкретизирани, но не се съмняваме, че ще им се падне нещо шантаво и предизвикателно – какво друго да е във филм на Гилиъм за края на света?!

Ето още няколко интересни детайли, които бившият Пайтън е добавил пред Premiere към обещанието за участието на Господ в неговата история:

Бриджис няма да бъде онзи Бог, който сме свикнали да виждаме. В нашият филм Господ е природата, която обаче може да говори. Ще трябва да използвам анимация, за да оживее всичко, както си го представям – в сцените с Господ ще има най-малко 15-ина животни. Сложно е, защото всичко трябва да изглежда абсолютно реално. И ще бъде доста скъпо. Но сценарият е добър и ще бъде изключително забавно за всички, които нямат нищо против да бъдат обиждани…

Сигурни сме, че хората по принцип, както и човечеството като цяло си заслужават всички обиди на света за начина, по който се отнасят с планетата, която (все още) е единственият им дом; с величествена, могъща природа, която (по всяка вероятност) някой ден ще си отмъсти за хилядолетията тормоз от страна на бозайника, който сам нарича своя вид homo sapiens. Но преди да стигнем до този (неизбежен) апокалипсис, ще очакваме развоя на карнавалните събития „в края на дните“, които обещава неуморният Тери Гилиъм.

Дано звездният статус на актьорския му екип се окаже от полза за скоростно и (най-вече) цялостно финансиране на The Carnival At The End Of Days.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *