You’re not afraid of the dark, are you?

Единадесет години! Единадесет години минаха от последната част за Фюрианският воин виждащ в тъмното – Ричард Б. Ридик. За тези от вас, които не следят с особен интерес високооктановото творчество на Вин Дизел, през последния четвърт век кариерата му се върти около три франчайза. Болезнено изтърканите Бързи и яростни, Трите хикса и филмите за космическият пандизчия с фетиш към хладните оръжия Ридик.

Пълен мрак от 2000 г. беше приятен creature feature / survival horror, който може да се каже, че събра прилична фен база и представи пред света изгряващата звезда на Вин Дизел. През 2004 г. Дизел, вече със статута на утвърдена екшън звезда и в новооткритото си амплоа на продуцент, отново в комплект със сценариста и режисьор Дейвид Туохи (или Туи, както трябва да се произнася името му), изкараха на екран високопрофилното продължение Хрониките на Ридик. С обявеният по-голям бюджет и намалената възрастова граница, нараснаха и амбициите. Дизел обяви, че Пълен мрак ще се отнася към Хрониките на Ридик, както Хобит към грандиозния Властелинът на пръстените. И макар на пръв поглед това продължение да забърка успешната формула за летен хит, нещо в крайна сметка не се получи. Феновете харесаха разширяването на вселената, но приходите (макар DVD продажбите да компенсираха до някъде) бяха неубедителни, и Universal замразиха плановете за високобюджетната трилогия ала Властелинът.

Следващите девет години Вин Дизел флиртуваше с феновете в социалните мрежи, колко важен за него е Ридик, как ще се бори със зъби и нокти, но ще ни зарадва с още филми. Но през тези девет години той смени черния потник с бял, космическия кораб с Dodge Charger, компанията на Некромангърите с La familia. Все пак през 2013 видяхме Ридик, с който Дизел се върна към корените на поредицата, а именно нискобюджетна creature feature ужасийка, забранена за показ до 18 г. Обогати ли с нещо франчайза? Не! Забавен ли беше? Има мнения и в двете посоки, но все пак със сцената след надписите, открехна вратата към следващата глава.

И се почнаха нови 11 години, в които видяхме четири колесни гонки и спорадични Instagram тийзвания, колко як е сценария за новия Ридик, как е издействал висок бюджет и R рейтинг и как най-после ще видим Riddick: Furya. Ние самите (особено авторът на тази новина) загубихме надежда, че ще има нов филм за Ридик, даже се шегувахме с приятели, че след като в Бързи и яростни изпратиха кола до Международната космическа станция, по-вероятно е да видим някой crossover. Дори спряхме да обръщаме внимание на регулярните „Фюриански“ постове на Вин Дизел в социалните мрежи.

Така беше до онзи ден, когато видяхме поредна снимка в Instagram, придружена от „It’s an animal thing” – една от култовите Ридик фрази. Разликата този път е, че в повечето кино сайтове излезе официална информация, че Riddick: Furya, ще започне снимки в края на месец август, като дестинациите към които ще се отправи екипът са Испания, Германия и задължителните студия във Ванкувър. Не крием, зарадвахме се, като единственото ни притеснение е, дали Вин Дизел ще успее на нахлузи черният си потник, без да изглежда жалък. Да, Холивуд предлага чудеса, но на г-н Дизел не му се получават в последно време.

За останалият творчески екип на проекта все още няма информация, но е почти сигурно, че към потвърдените Дизел и Дейвид Туохи, почти сигурно може да добавим и Карл Ърбън, и неговият Лорд Ваако.

Очакванията са Riddick: Furya да тръгне по екраните към края на 2025 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Холивуд е толкова изчерпан, че се чудят вече коя поредица да продължат. Пълен разпад…