Тазгодишният Кан е голяма работа за френския писател Еманюел Карер – дебютира Limonov: The Ballad, който е адаптация по неговата книга за руския поет-бунтар, а междувременно на филмовия пазар Оливие Асаяс търси финансиране за друга сценарий, който режисьорът ще напише заедно с Карер.

Филмът се нарича The Wizard of the Kremlin (Магьосника от Кремъл) и представлява политически трилър, чиято история проследява известния съветник и говорител на Путин Вадим Баранов – фикционализирана версия на реалния човек Владислав Сурков. Книгата е написана от Джулиано да Емполи и се превръща в огромен хит в Италия и Франция, където излиза преди две години. Сега Асаяс е решил да я превърне и във филм, който с популярността на книгата и първокласния си актьорски състав, има шанс да се превърне в голям хит за френския режисьор.

Асаяс е наел Пол Дейно да влезе в ролята на Баранов – решение, което само можем да аплодираме, защото винаги сме харесвали Дейно ужасно много. Той е не просто добър, но и много интересен актьор, който подбира ролите си внимателно и носи специфична енергия на екрана, която обичаме да гледаме. Асаяс освен това ще работи отново със звездата си от Ирма Веп Алисия Викандер – друга наша любимка, която вероятно ще изиграе любовният интерес Ксения. Сякаш това не е достатъчно, към каста също така са включени страхотния Джуд Лоу, Том Стъридж и Зак Галифианакис.

Ето го и официалният синопсис:

Работейки в самото сърце на руската власт, Баранов оплита истината с лъжите и новините с пропагандата и режисира цялото общество като едно огромно риалити шоу. Единствено любовта му към магнетичната и свободомислеща Ксения може да го отвърне от опасната му игра. Това е историята на един мъж, а през неговите очи – историята на режима, който е помогнал да построи.

С провокативната си близост до истинския живот, този страхотен актьорски състав и вещата режисура на един установен артист, вярваме, че това може да бъде един от най-интересните филми, които ще очакваме да дебютират догодина, дали не отново на Кан? За момента нищо не е официално обявено, но със сигурност ще следим развитието на проекта и ще споделяме всякаква нова информация и особено първи кадри.

Наричат го Магьосника от Кремъл. Енигматичният Вадим Баранов е режисьор и продуцент на телевизионни риалити предавания, преди да се превърне в сивия кардинал на Путин. След като напуска поста си на политически съветник, легендите за него се множат и никой не може да различи лъжата от истината. Докато една вечер той не споделя историята си на разказвача на тази книга… Тази история ни потапя в отровната атмосфера на руския политически елит, където придворни и олигарси водят подмолни и несекващи войни. И където гениалният манипулатор Вадим превръща огромната държава в авангарден политически театър, в който не съществува друга реалност, освен прищявките на Царя. Но скоро той е въвлечен във все по-мрачните тайни на Кремъл и ще направи всичко, за да се измъкне, воден от паметта на своя дядо – ексцентричен аристократ, оцелял от Болшевишката революция, и без да забравя нито за момент омайната и безпощадна Ксения, в която е влюбен. Романът на Джулиано да Емполи ни среща с Лимонов, Ходорковски, Березовски, Пригожин и Каспаров, с олигарси от раболепното обкръжение на руския диктатор и с всички символи на режима, за да ни отведе право в сърцето на тоталитарната машина на Путин.

От войната в Чечня до украинската криза, през Олимпийските игри в Сочи, „Магьосника от Кремъл“ е стряскаща епопея на съвременна Русия. Разкривайки най-мрачните страни на управлението на Путин, тя ни провокира да размишляваме върху властта, нейните механизми и последствията за всички нас.

Магьосника от Кремъл (The Wizard of the Kremlin) ще бъде режисиран от Оливие Асаяс (Сантименталностите на съдбата, Облаците на Силс Мария, Личен купувач), който адаптира сценария от книгата на Джулиано да Емполи заедно с Еманюел Карер.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *