Многократно сме споделяли вълнението си, когато разберем за добре кастнат филм. Както си личи от наскоро обявената нова „Оскар“ категория, кастингът не е лесна работа и когато някой се справи добре, това трябва да бъде оценявано. Защото работата не е просто да наемеш двама известни актьори, които хората харесват – те трябва да си подхождат, когато ги гледаме заедно на екран. Сега ще ви представим за една точно такава комбинация, от която вече имаме огромни очаквания.

След сериозния успех на На Западния фронт нищо ново е нормално всички погледи да са обърнати с интерес към следващия режисьорски ангажимент на Едуард Бергер. Разбираемо, след този грандиозен проект, той се е насочил към нещо, което е в доста по-малък мащаб, но пък ще се фокусира много повече върху героите си.

Новият му филм се нарича The Ballad of a Small Player и разказва за хазартен тип, който някога е играл с най-големите залози. Когато обаче дълговете му го настигат, той избира да живее тих и спокоен живот в Макао, а по пътя среща сродна душа, която държи тайната на неговото спасение. По описанието сизглежда, че The Ballad of a Small Player ще бъде движен далеч повече от героите си, отколкото от сюжета. Всички знаем, че за да се получи такъв филм, ни трябва много силна екранна двойка и можем само да аплодираме Бергер за актьорите, които си е избрал.

Главните роли ще бъдат поети от Колин Фарел и Тилда Суинтън – комбинация, която просто сякаш излиза от мечтите ни. Суинтън, разбира се, е безгрешна, както в изпълненията, така и в изборите си и знаем, че всеки един неин проект винаги си заслужава гледането. Фарел пък отдавна ни е показал, че след като Холивуд се опита да го вкара в познатата си рамка на „leading man“ и не успя, той се превърна в един от най-интересните актьори, работещи в момента, който си избира да се занимава с най-разнообразни проекти и особено независимите му филми са изключително впечатляващи. И двамата освен това имат леко нестандартен чар и много интензитет, което смятаме, че ще ги направи страхотна екранна двойка и нямаме търпение да видим резултатите.

The Ballad of a Small Player ще бъде режисиран от Едуард Бергер по сценарий на Роуан Джофи (The Informant, Before I Go to Sleep).

Снимките ще започнат това лято в Азия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *