Като цяло може да се каже, че свързваме името на Андрю Хейг най-вече с дълбокомислени драми на характери, които се занимават с любовта, самотата и цялостната тежест и красота на съществуването. Неговите филми като 45 Years, Lean on Pete, Looking и миналогодишният хит All Of Us Strangers всичките горе-долу окупират една и съща територия. Хейг обаче явно има и интереси в съвсем различна посока и любопитното е, че когато ще се занимава с тежко насилие, той се обръща към Колин Фарел.

Преди известно време Хейг направи сериала The North Water, в който Фарел игра фрапиращо насилствен герой и явно колаборацията им е била успешна и приятна и за двамата, защото сега ще я повторят. Този път те ще работят по филм, наречен Belly of the Beast, който ще разказва истинска американска криминална история, поставена на ръба между художествената литература и все по-популярния „true crime” жанр, което предполага, че към филма вероятно ще има голям интерес.

В центъра на Belly of the Beast е Норман Мейлър, един от най-иконичните американски писатели на XX в. Бен Стилър, което също е интересен кастинг, ще изиграе Мейлър в периода от живота му, когато той пише The Executioner’s Song – романът му за осъденият убиец Гари Гилмор. През това време Мейлър се запознава и започва кореспонденция с Джак Хенри Абът – друг затворник, който с времето убеждава Мейлър, че е талантлив писател, който заслужава отново да бъде на свобода. Използвайки влиянието си, Мейлър събира писма, подкрепящи осбождаването на Абът и го превръща в младата звезда на литературната сцена, но в шокиращ обрат, в деня преди страхотно ревю за предстоящата му книга In The Belly of the Beast да бъде публикувано, Абът убива сервитьор и избягва в Мексико.

Историята, както се случва често с истинските криминални случаи, звучи даже по-шокиращо, отколкото би могло да се измисли „като за филм“. Сценарият, който Хейг ще адаптира заедно с Алексис Джоли, ще бъде базиран на книгата Jack & Norman: A State-Raised Convict & The Legacy of Norman Mailer’s ‘The Execution’s Song’ на Джероум Ловинг.

Целият проект ни се струва доста обещаващ и интересен, напълно се вписва в жанровите ни вкусове, но най-вече сме любопитни как деликатният и фин подход на Хейг ще допринесат към разказването на тази история и как ще спомогнат да ни покажат още по-комплексни герои. Освен това обичаме Колин Фарел, а до сега не си го бяхме представяли на екран с Бен Стилър, който пък напоследък все повече излиза от комедийните си корени.

Всички елементи около Belly of the Beast изглеждат са на мястото си, сега ни остава само да чакаме с нетърпение още новини около проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *