След като Sasquatch Sunset превзе интернета и се превърна в изненадващо добре приет дори от критиката хит, предполагаме, че оттук нататък много артисти с нестандартно чувство за хумор ще искат да работят с братята Нейтън и Дейвид Зелнър, за да разнообразят резюметата си. Ще ние много интересно да видим кои ще бъдат те, особено ако става дума за наистина големи звезди – Джеси Айзенбърг и Райли Кийоу са известни, но не може да се каже, че са точно „A list”.

Първото ново име, което научаваме, че ще се включи в следващия филм на Зелнър, е не просто известна актриса, а една от най-добрите и най-любимите ни – нашата кралица Кейт Бланшет. И докато братята имат и (относително) по-стандартни филми като Kumiko, The Treasure Hunter и Damsel с Робърт Патинсън, новият проект, в който ще се включи Бланшет, звучи по-скоро в стила именно на Sasquatch Sunset.

Филмът се нарича Alpha Gang и разказва за извънземни, които пристигат на Земята и се дегизират като 50-тарска мотористка банда. Само че след като прекарват известно време на планетата, те развиват емоции, които застрашават целия им план. Като идея звучи забавно и откачено – именно това, което вече очакваме от братята Зелнър. Пък и чисто и просто умираме от желание да видим Кейт Бланшет като мацка на мотор.

Разбира се, Alpha Gang няма да бъде за всеки. Чувството за хумор на Нейтън и Дейвид Зелнър е меко казано особено и техните филми привличат много определена аудитория. Истината обаче е, че участието на Кейт Бланшет не просто ни изненадва, но и ни кара да си мислим, че всъщност сценарият може и да съдържа нещо по-дълбоко от прости шегички за разликите между извънземните, които вече всички сме ги чували през 90-те години в На гости на третата планета. И нека бъдем честни, не е като Бланшет да не е участва в тъпотии от време на време, но все пак когато тя реши да се наеме с някой проект, особено пък на режисьори с толкова силна визия, на това трябва да се обръща внимание.

Ето какво казва самата тя за решението си да участва във филма:

Работата на братята Зелнър винаги ни изненадва и ни радва. С Alpha Gang, те са създали далечен свят, с който да се подиграят на нещо, което е много по-близо до нас – смешната, абсурдна и особена истина на човешкото съществуване.

Alpha Gang ще бъде написан и режисиран от Дейвид и Нейтън Зелнър.

За момента старт на продукцията не е обявен, защото проектът ще търси финансиране на филмовият пазар в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *