Филмовата сага в Средната земя продължава!

Warner Bros. потвърдиха, че се работи по два нови филма, в които ще се разгърне въображението на творците, посветили живота си на вселената, създадена от легендарния Дж. Р. Р. Толкин. С традиционните думи на възхита от ентусиазма на продуцентския екип в лицето на Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойенс и сценарния квартет Уолш, Бойенс, Фийби Гитинс и Арти Папагеоргиу, ръководителите на Warner Bros. Pictures Майкъл де Лука и Пам Абди уверяват всички, че литературното наследство на Толкин ще намери нови почитатели – 20 години след появата на Властелинът на пръстените.

Първият от двата нови филма е с работно заглавие Lord of the Rings: The Hunt for Gollum и в него ще участва – разбира се – Анди Съркис, който ще бъде и режисьор на проекта. Ето какво споделят тримата продуценти:

Истинска чест и привилегия е за нас да потеглим отново към Средната земя с нашия добър приятел и творчески партньор – Анди Съркис, чиито отношения с Ам-гъл не са приключили. Като заклети фенове на великия свят и митология, създадени от професор Толкин, ние сме горди, че ще работим с Майк де Лука, Пам Абди и целия екип на Warner Bros. в името на още едно епично приключение.

Всепризнат майстор на специфичната техника motion capture (която чрез улавяне на движения на актьори и софтуерни магии ги пресъздава на екрана под формата на напълно реални и в същото време фантастични същества), Анди Съркис бе удостоен от Британската академия за филмови и телевизионни изкуства (BAFTA) за неговия изключителен принос към света на киното. В момента той работи като режисьор и продуцент по анимационна адаптация на епохалния роман на Джордж Оруел Animal Farm.

Ъпдейт по информацията за новия поглед към света на Толкин бе поднесена първоначално от изпълнителния директор на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав, който обяви, че първият от новите два филма трябва да излезе на кино през 2026 година и че в момента екипът все още работи по сценария. Дори и да не са били готови за допълнителни уточнения, Warner е трябвало да реагират светкавично – най-малкото заради гигантската база фенове на LOTR в целия свят.

Съвсем не е случаен фактът, че общо приходите от шестте филма, които направи Питър Джаксън през годините (три LOTR 2000-2003 г. и три Hobbit 2012-2014 г.), възлизат на над 6 милиарда долара – неизбежно е да се съобразят с такъв финансов поток, още повече ако са заложени очаквания за още сериозни приходи с оглед новите поколения зрители. Както правят всички филмови компании в последните години, измисляйки всевъзможни рибуути, продължения и предистории – и Warner ще продължат да разтърсват златното дърво, което притежават, докато не останат листа по клоните му…

Yesssss, Precious!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *