Не сме привърженици на „папарашки“ видеа, но след като IndieWire преди няколко дни публикуваха „наблюдение“ към снимачната площадка на A Complete Unknown и Entertainment Weekly пуснаха официални снимки на Тимъти Шаламе в ролята на Боб Дилън, вече стана крайно време да отразим и ние новината, че Джеймс Манголд е напреднал в работата си по дълго подготвяния биографичен филм за прочутия бард. Взимаме си бележка за това, че до момента не сме показвали официални снимки на Шаламе в ролята, а те се въртят в онлайн пространството от месец март.

Както казахме, конкретният повод за ъпдейт е кратичкото видео от Ню Джърси от преди десетина дни, на което Шаламе и Моника Барбаро (Top Gun: Maverick) – тя ще бъде в ролята на легендарната Джоан Баез, припяват на сцена „Girl from the North Country“. Време е да обърнем поглед и към специфичния образ на младия Боб Дилън, в който Тимъти постепенно се потапя.

От предварителната информация за проекта е известно, че филмът ще разкаже за ранните години на твореца и за превръщането му в звезда на фолк музиката, като Манголд няма намерение да прави традиционна биографична история, ала не знаем дали ще му се подредят намеренията така, както е решил. Освен това Шаламе ще трябва да пее (прилично се справи в Wonka), а всички знаем колко е специфичен начинът, по който звучи Боб Дилън – и този факт ни изпълва с (лек) скептицизъм. Безспорно екипът се е ангажирал да разкаже много интересна лична история за една епохална личност, превърнала се в сензация в много интересен момент от историята на американската музикална сцена.

Напомняме, че във филма участват още Ел Фанинг, Ник Оферман, Бойд Холбук, П. Дж. Бърн, а Едуард Нортън ще влезе в ролята на един от вдъхновителите и своеобразен ментор на Боб Дилън – американският музикант Пит Сийгър, който притежава активна гражданска позиция и я изразява в песните си в продължение на няколко десетилетия в средата на ХХ век. Самият Сийгър е един от първите поддръжници на Дилън и неговото творчество. 

A Complete Unknown все още няма премиерна дата, но се очаква филмът да е готов догодина. За коя от фестивалните фиести – предстои да разберем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *