За City On Fire сме си говорили точно преди година, когато Остин Бътлър получаваше овации за изпълнението си в Елвис. Тогава се заговори за желанието на Sony да си организират възможен франчайз, а вече 70-годишният американски писател Дон Уинслоу публикува още и City of Dreams и City in Ruins (третата книга – преди месец!), посветени на премеждията на Дани Райън. В новината ни по темата бе уточнено, че според Deadline Бътлър се е ангажирал с главната роля и има желание да продуцира, а определението за романа е „Кръстникът“ на днешното поколение“.

Сюжетът се завихря около възхода на един обикновен престъпник от момче за поръчки до шеф на групировката по време на войната между ирландските банди и италианската мафия за контрол върху потенциалните източници на приходи в Нова Англия. И отново Deadline сега добавят информация за уговорения сценарист на екранизацията – това ще бъде Джъстин Курицкис, упражнил уменията си в Претендентите на Лука Гуаданино, с участието на Зендея, Джош О’Конър и Майк Фейст, и в още една адаптация на Уилям С. Бъроуз, по която ще работи Гуаданино – Сбъркан, с участието на Даниел Крейг.

Ето какво гласи официалният синопсис на романа City On Fire:

Две престъпни империи са разделили контрола върху Нова Англия. Но една красива жена застава между ирландците и италианците и започва война, в която те ще се избиват един друг, съюзът ще бъде разрушен, а градът ще лумне в пламъци. Дани Райън копнее за живот извън угрозата от дългата ръка на закона, за спокойно място под слънцето. Докато кървавите сблъсъци увеличават непрестанно купчините с трупове и дори брат посяга на брат си, Дани трябва да превъзмогне колебанията си. За да спаси приятелите, които обича като семейство и семейството си, което се е заклел да закриля, той е принуден да се превърне в лидер, безмилостен стратег и истински майстор на коварната игра, в която победителите живеят, а губещите са осъдени на смърт. От мръсните улици на Провидънс през бляскавите екрани на Холивуд до златните казина на Лас Вегас, две враждуващи престъпни фамилии разпалват война, в която ще оцелее само един. Този победител ще положи основите на династия.

Обещанието за тази бъдеща трилогия изглежда любопитно, още повече когато очакваме Остин Бътлър да покаже как ще съумее да се справи с предизвикателна задача като съчетаване на главна роля с продуцентски ангажименти. Не забравяме, че преди това очакваме да го видим в Eddington на Ари Астър, както и в Хванат в кражба на Дарън Аронофски. Макар все още да няма режисьор, който да е „припознал“ City On Fire като свой бленуван проект, ще очакваме още новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *