През 2018 година немският режисьор Тилман Зингър впечатли публика и критици с пълнометражния си дебют Luz, събирайки най-разнообразни номинации от редица престижни фестивали. Шест години по-късно той е решил да повтори този успех с новия си филм Cuckoo.

Въпросният филм направи своята премиерата по-рано през годината по време на международния фестивал в Берлин, а през миналия месец имаше прожекция и на South by Southwest в Щатите. Плановете са за още няколко подобни фестивални появи преди официалната премиерата през август месец. Първите ревюта описват Cuckoo като изобретателен, напрегнат и леко откачен, с щипка хумор и непредвидим сюжет.

NEON, които са се заели със задачата да разпространяват филма, пуснаха първата реклама през изминалите дни. Вижте я и вие:

Със сигурност събужда интерес. Личи си, че Тилман Зингър ще разчита на мистерията, обгръщаща мястото и всичко случващо се с неговите обитатели. Тези кратки две минути загатват за обещаното напрежение, както и опасната игра на котка и мишка, която ще се разиграва между младата главна героиня и преследващата я странна жена.

Ето какво гласи и официалното описание на сюжета:

Седемнадесет годишната Гретчен с неохота напуска своя американски дом, за да живее с баща си, който се мести с новото си семейство в курортно градче в сърцето на немските Алпи. Още с пристигането си те са посрещнати от шефа на мъжа господин Кьониг, който проявява необясним интерес към нямата полусестра на Гретчен Алма. Нещо обаче не е наред с този спокоен рай. Младото момиче е преследваното от странни звуци и кървави видения докато не разкрива шокираща тайна, включваща и семейството ѝ.

Cuckoo е режисиран и написан от Тилман Зингър. В ролите ще видим Хънтър Шейфър, Дан Стивънс, Джесика Хенуик, Мартон Чокаш, Грета Фернандес и други.

Премиерата на филма е насрочена за 9 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *