Преди цели две години разказахме за филм, който щеше да събере отново дългогодишните приятели Скарлет Йохансон и Крис Еванс под режисурата на Джейсън Бейтман в проект, наречен Project Artemis. Сега вече само едно от тези неща продължава да е вярно, но филмът все пак ще излезе и получаваме първия му трейлър, който най-сетне ни разкрива какъв ще бъде тонът му.

Новото му заглавие е Покажи ми Луната (Fly Me to the Moon), а в главните роли са Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм. Историята проследява Кели Джоунс, маркенигов гений, привикана от НАСА да помогне за повишаването на имиджа на мисията Аполо 11, където тя се среща с директора на изстрелването Кол Дейвис.

Ще ви покажем първо трейлъра, защото има една шега, която не искаме да ви разкриваме в текст, а да си я видите сами, а след това ще обсъждаме филма:

Признаваме си, че веднага печелят точки с цялата шега за фалшифицирането на кацането и разбира се, най-вече последните думи, че е трябвало да наемат Кубрик – една от основните теории на този тип конспиративни теоретици. Като цяло тонът, който този трейлър демонстрира, ни се струва доста приятен – лековат и шеговит, но все пак не чак в непоносимото дъно на романтичните комедии, където всяка една шега е правена стотици хиляди пъти.

Струва ни се, че Йохансон и Тейтъм вероятно ще бъдат добра екранна двойка – тя може всичко, а той знае как да използва чара си, така че да направи героите си симпатични, макар и не особено интересни обикновено. Уди Харелсън, разбира се, винаги е удоволствие за гледане, а всички заклети фенове на Community няма как да не се зарадват да видят Джим Раш.

Режисьор пък, вместо Джейсън Бейтман, в крайна сметка е Грег Берланти, който е работил именно по романтични комедии като Life As We Know It и Love, Simon, но е най-вече известен като основния продуцент и шоурънър на много от сериалите за DC супергерои, общо познати като “Arrow-verse”.

С една дума, не очакваме много от Покажи ми Луната, но ни се струва, че има потенциал да бъде от романтичните комедии, които връщат поне част от изгубения чар на този жанр, а не ни карат да искаме да се хвърлим от мост. Поставянето на историята по време на космическата надпревара освен това, чисто исторически ще ни даде възможност да гледаме Скарлет Йохансон в костюмите на тази епоха, което няма как да не ни радва.

Покажи ми Луната (Fly Me to the Moon) е режисиран от Грег Берланти по сценарий на Роуз Гилрой. В главните роли са Скарлет Йохансон, Чанинг Тейтъм, Уди Харелсън, Джим Раш, Колин Уудел, Доналд Елис Уоткинс, Ноа Робинс, Анна Гарсия, Ник Диленбърг и Крисчън Зубер.

Премиерата е насрочена за 12 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment