The Night of the Hunter, единственият режисьорски проект на актьора Чарлс Лотън, е един от най-омайващите Холивудски филми, именно защото обстоятелствата му позволяват да бъде странен и идиосинкратичен. Чудатият микс между мрачен ноар и детска приказка превръща тази класика в един от онези филми, които най-малко бихме искали да видим направени наново в съвременната киноиндустрия. За съжаление това явно не би спряло Холивуд и неговите посредствени занаятчии.

Преди няколко дни получихме новината, че римейк на Night of the Hunter се подготвя от Скот Дериксън и неговият обичаен сценарист К. Робърт Каргил. Режисьорът стана сравнително голямо име в хорър жанра през последните 15 години, отговорен за филми като Deliver Us from Evil,Sinister и Екзорсизмът на Емили Роуз. След като направи Доктор Стрейндж за Marvel и дълго време подготвяше продължението, преди да бъде заменен от Сам Рейми, Дериксън се завърна към нискобюджетния хорър с Черният телефон, който стана световен хит и вече има гарантирано продължение, което ще започне снимки тази година. В момента той довършва и друг филм с Майлс Телър, Аня Тейлър-Джой и Сигорни Уийвър за Apple.

Определено може да се каже, че Скот Дериксън се изкачва наново, и ако сте харесали някога негов филм, именно сега е моментът да обърнете поглед отново към него, защото точно в момента Холивуд го обича най-много. Изглежда сякаш Дериксън е решен да насочи инерцията си към този римейк, който ако не друго, поне звучи като passion project за творците.

Никак не сме сигурни дали искаме да видим нов опит да се екранизира едноименния роман на Дейвис Гръб, но не бихме отписали проекта напълно, преди да видим нещо по-конкретно. На този етап единствената представа, която имаме за посоката на новия Night of the Hunter, е че Дериксън и Каргил ще се опитат да възвърнат мрачното качество от романа, което не е било възможно за филма през 50-те. Това поне твърди самият Каргил в Twitter с изказване, което звучи леко отчаяно, имайки предвид, че всеки, който е гледал класиката на Лотън, познава много добре мрачната страна на тази история. Ако тук нагласата ще бъде „новата, edgy версия“, то интересът ни веднага би умрял, макар и никак да не бъдем изненадани.

За който не е запознат, Night of the Hunter разказва за смразяващия персонаж измамникът Хари Пауъл (Робърт Мичъм), който се представя за свещеник, но всъщност е сериен убиец. Зловещият му заговор се развива, когато той се жени за вдовица (Шели Уинтърс) с две деца, само за да получи достъп до скритото богатство на починалия ѝ съпруг. Неговите доведени деца, Джон и Пърл, стават новите мишени на безмилостното му преследване, докато той търси парите, скрити от покойния им баща.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *