Ето, че и у нас се случват хубави неща. След като последното бижу на Хаяо Миядзаки Момчето и чаплата дебютира в родните кина наравно с останалия свят, сега получаваме друга страхотна новина, свързана с обожавания от толкова много хора свят на анимето и мангата. Отново като част от световната премиера, на 23 февруари на голям екран ще можем да видим киносъбитието Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – To the Hashira Training.

Ако не сте запознати с Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba и не сте съвсем сигурни какво точно представлява Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – To the Hashira Training, ето малко история:

Създадена от Кояхару Готоге и издадена в 23 тома, мангата Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba е продадена в над 150 млн. копия, което я прави една от най-популярните и успешни поредици в света. Тя е оценена изключително високо и от критиката заради неоспоримите качества на визуалния си стил, екшън сцени, комплексна история и пълнокръвни герои, които оживяват в аниме поредица и филми, допринасящи към днешна дата Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba  да е най-касовият медия франчайз на всички времена.   

Историята в мангата Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba започва, когато Танджиро Камадо – момче, чието семейство е убито от краля на демоните, се присъединява към Корпуса на убийците на демони, за да превърне по-малката си сестра Незуко обратно в човек, след като тя е трансформирана в демон.

Първият сезон на телевизионния аниме сериал Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba, който се появява през 2019, е базиран на историята на Танджиро от Unwavering Resolve Arc на мангата. Следва пълнометражният филм Mugen Train и разделеният на две части втори сезон на сериала, адаптиращ Mugen Train Arc и Entertainment District Arc на мангата. Трети сезон пресъздава Swordsmith Village Arc, а през пролетта на 2024 г. е премиерата на дългоочаквания четвърти сезон на аниме сериала, по Hashira Training Arc.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – To the Hashira Training, който ще видим в родните кина от 23 февруари 2024 г., включва завършека на ожесточената битка между Танджиро и четвъртия по ранг демон от горната шестица Хантенгу и триумфа на Незуко над слънцето от Swordsmith Village Arc от трети сезон, както и началото на суровото обучение на Танджиро, проведено от най-силния Хашира – Гиомеи Химеджима, в подготовката за предстоящата финална битка срещу демонския крал Музан Кибуцуджи – първи епизод от четвърти сезон, който зрителите по света ще гледат за първи път.

Режисьор на Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – To the Hashira Training е Хауро Сотозаки, сценария е на Ufotable по магата на Кояхару Готоге.Филмътще бъде представен в 140 държави, включително България, с оригинално японско аудио, субтитри и подобрена картина и звук за по-добро кинопреживяване.

Премиерата е на 23 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *