С голямо нетърпение очакваме предстоящия Civil War – новият филм на Алекс Гарланд, който беше обявил, че това ще е последният му режисьорски проект поне за известно време. Много скоро след това обявление обаче научаваме, че всъщност Гарланд донякъде е променил мнението си и ще оглави нов проект заедно с дебютанта Рей Мендоса.

Мендоса е консултант и специалист по военно дело, който е работил плътно с Гарланд по Civil War и се е грижил много от военните сцени да бъдат възможно най-реалистични или поне близки до реалността. Очевидно двамата са работили добре заедно, защото сега обявяват, че ще ко-режисират нов военен филм, който за момента си няма заглавие.

Подробности за сюжета също не са обявени, но бихме предположили, че става дума за съвременен военен филм, имайки се предвид, че това е специалността на Мендоса. Единственото обявено нещо със сигурност е, че в главната роля ще влезе Чарлс Мелтън. Мелтън, който вече ни е познат с впечатляващата си роля в миналогодишния May December на Тод Хейнс. Преди това обаче той беше познат най-вече с ролята си в хитовия тийнейджърски сериал Riverdale.

Алекс Гарланд твърдеше, че причината да не иска да режисира, е че се чувства не на място в ролята и казва, че няма правилния темперамент за това. Въпреки това обаче очевидно се е съгласил да се впусне в този нов проект, заедно с Рей Мендоса, поне за да му помогне като човек, който преди това не се е занимавал с кино. Със сигурност сме доста любопитни за крайния продукт, едновременно защото просто сме фенове на Гарланд, но и подобна колаборация с абсолютен дебютант може да роди нещо много иновативно.

Страхотните A24 продължават да подкрепят Гарланд във всичките му начинания и се радваме, че те се заемат и с този нов филм. Докато чакаме да научим повече подробности за проекта, обръщаме погледите си към Civil War, за да видим първата съвместна работа между Гарланд и Мендоса.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *