За римейк на мрачния готически екшън Гарванът (The Crow) се говори повече от десетилетие. Само вижте новините ни през годините и ще разберете колко време и различни версии са се извъртяли през ръцете и умовете на множество хора. Чак не е за вярване, но чакането е към своя край. Феновете най-после ще получат чисто нова версия и, макар и да се окаже по-различна от очакваното, вече можем да видим първите кадри.

Бил Скарсгард ще бъде новият Ерик Дрейвън, а Тахила Барнет, позната като FKA Twigs, ще е Шели. Новата версия на Гарванът ще се появи точно деветнадесет години след катастрофалния четвърти филм The Crow: Wicked Prayer, за който никой не иска да се сеща дори (надявам се).

Вижте и първите снимки на двамата главни герои:

Няма да крием, не сме си представяли Ерик Дрейвън по подобен начин, с всички тези татуировки и „интересен” външен вид. Коментарите ще оставим на вас, защото на този етап е рано да критикуваме нещо на базата на няколко снимки.

Припомняме ви, че историята на Гарванът се върти около Ерик Дрейвън, който е убит, заедно със своята приятелка Шели, от група престъпници. В оригиналните комикси това се случва на пътя след като колата им се поврежда, но в първия филм с Брендън Лий те са нападнати в апартамента им една нощ преди сватбата. Година по-късно Ерик е съживен от мистериозен гарван, даващ му възможност за възмездие.

Филмите са базирани на комикс, както споменахме по-горе, който излиза през 1989 година, дело на Джеймс О’Бар. Той го създава с една единствена цел – да превъзмогне смъртта на своята годеница, убита от пиян шофьор. Поради тази причина темите, които се засягат вътре, са мрачни и много сериозни.

По думите на режисьора Рупърт Сандърс, тази версия на Гарвана няма да започне директно със смъртта на главните герои, а ще представи перфектната връзка, за да може краят им да се окаже по-силен емоционално за зрителите. Ето какво още споделя той:

Мисля, че красотата на Бил се крие в неговата обезпокоителна хубост и докато загубата го трансформира, той се превръща в нещо, което не може да контролира. Тук идва и прочутата фраза: Този, който се изправя срещу чудовища, трябва да внимава да не се превърне в такова. Този вид (режисьорът има предвид визията на Скарсгард) съм аз през деветдесетте години на миналия век, примесен с щипка модерни влияния като Post Malone и Lil Peep. Надявам се зрителите на по деветнадесет години да го гледат и да си казват „Това сме ние”.

Гарванът е режисиран от Рупърт Сандърс по сценарий на Зак Бейлин и Уил Шнайдър. Оригиналните филми създадоха културен поп феномен и ни е много интересно дали новият опит ще успее поне малко да се доближи до подобен успех.

Ще разберем на 7 юни тази година, когато е и премиерата на филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Скарсгард изглежда абсурдно. Може би защото сме свикнали да гледаме Ерик Дрейвън дългокосмест…
    Абсурд този филм да се доближи и на милион кимометра от огрининала на Прояс и Лии…