В сезона, който сякаш забавя времето, подканва към домашен уют и успокоява мисълта в тихо съзерцание, редакторите на „Кинематограф“ са подготвили един подбор от късометражни филми, които откриват активната и вдъхновяваща страна на смразяващите студове.

Като продължение на тематичните програми Вода и Гора, от най-голямата платформа за късометражно кино у нас ще ни представят най-новата си кино-селекция – Зима. Датата е 27 февруари, часът е 19:30, мястото – „Клуб на пътешественика“.Зрителите ще могат да се насладят на филми, които отвеждат сред някои от най-непристъпните и сурови места на планетата и разкриват част от опасната и хипнотична красота, забулена в снегове, ледове и виелици.

Премиера и акцент на вечерта ще бъде българското заглавие Зима. Това е документален фрийрайд ски филм на режисьора Виктор Троянов, който се впуска в поетична и визуално удовлетворяваща история за свободните спускания и бавните, но устойчиви промени, които настъпват в следствие на взаимодействието между човек и природа. Красивите кадри, съчетани с енергична музика, са навързани в близък на всеки любител на зимните спортове сюжет, който поставя филма на Троянов някъде на границата между документалното и игралното кино. Режисьорът ще бъде специален гост на събитието, на което зрителите ще имат възможността да беседват с него и да разберат повече за създаването на филма и темите, които той засяга.   

Освен Зима, в програмата са включени още продукции от Франция, Германия и САЩ. Филми, които ще разкажат за сърфирането сред ледените късове в едно от най-големите езера в света, ще запознаят аудиторията с изчезваща северна култура, ще докоснат със скритата романтика на една българска хижа и ще представят още три невероятни истории. Заредете се с топло настроение и заповядайте на най-смразяващата прожекция за месец януари.

Актуална програма на Кинематограф: https://kinematograf.bg/programa

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *