Винаги проявяваме любопитство, когато един режисьор и един актьор решат повторно да работят заедно, защото сме твърдо убедени, че по-доброто познанство обикновено ражда по-добри резултати. Затова и сега обръщаме поглед към втория филм, който събира Арън Тейлър-Джонсън и Дейвид Макензи.

Арън-Тейлър Джонсън е способен актьор, когото принципно харесваме, особено в определени роли. Не сме развълнувани от възможността да е новият Джеймс Бонд, както много хора спекулират, но в повечето случаи не сме разочаровани да го видим на екран. Тук обаче особено много ни вълнува Дейвид Макензи. Неговият филм Hell or High Water продължава да ни бъде сред любимите за годината си, при все че се свързва повече със сценария на Тейлър Шеридан. След него Макензи режисира и отличиния сериал Under the Banner of Heaven, но също така направи Outlaw King, откъдето започна колаборацията им с Тейлър-Джонсън.

Новото им общо начинание се нарича Fuze и разказва история, поставена в съвремието. Когато в строителен обект бива открита неексплодирала бомба от Втората световна война, това се оказва идеален повод за група крадци да организират обир. Само по себе си, звучи като нормален обирджийски сюжет с допълнителното напрежение, заради бомбата. Това, което ни кара да си мислим, че Fuze ще предложи повече изненади е, че сценарият е дело на Бен Хопкинс, който написа миналогодишния Inside с Уилем Дефо – филм, който беше всичко друго, но не и стандартен обирджийски сюжет. Ще ни бъде крайно интересно да видим дали и този ще завие към подобно метафорично изследване на героите и обстоятелствата им.

Ето какво казва самият Макензи за идеята за филма:

Напрежението е една от най-чистите емоции, които киното може да създаде. Роди ми се идеята да създам комбинирания висок залог от неексплодирала бомба и банков обир – сблъсъкът между тези два жанра да създаде възможно най-голямо напрежение във възможно най-реалистична ситуация. Бен Хопкинс взе тези елементи и съчини вълнуващия сценарий, с който сега влизаме в продукция.

Ще следим развитието на проекта и особено внимателно ще следим за други кастинг новини, защото Арън-Тейлър Джонсън може да повежда филма, но всички знаем, че обирджийските дружини са най-интересни, заради различните герои, които ги създават.

За момента не е обявена дата за начало на снимките, но със сигурност Fuze ще се появи най-рано през 2025 г. Междувременно очакваме и премиерата на вече завършения филм на Макензи Relay с Риз Ахмед и Лили Джеймс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *