Не е тайна, че сме изявени почитатели на хорър жанра и затова, въпреки че ни е писнало от конвейерните бози на Blumhouse и всякакви тийн-ориентирани брадви, които доминират кинопейзажа през последните години (само на А24 разчитаме да ни предложат нещо интересно), все пак не пропускаме да се занесем в кината за да си вземем необходимата доза ужаси на голям екран. Поредното „страшно“ предложение, което идва у нас се нарича Карти на смъртта (Tarot) и ще ни занимава с прокълнато тесте карти Таро.

Филмът е адаптация на романа Horrorscope на Никълъс Адамс и разказва за група приятели, които безразсъдно нарушават свещеното правило за гледане на Таро – никога не използвай чужда колода – и неволно отприщват злокобна сила. Когато завесата между мистичното и земното се разкъсва, героите се оказват впримчени в мрежата на съдбата и са принудени да се изправят срещу ужасяващите последици от действията си. С нарастването на напрежението границата между свръхестественото и реалността се размива, а участниците се борят за живота си, изправени пред фаталната гибел, която всячески се стреми да ги погълне.

Вижте трейлъра на Карти на смъртта сега.

Определено изглежда като генерика, но да кажем, че това не ни притеснява. Същото беше и при трейлъра на Talk To Me, пък филмът се оказа доста приличен. Да, вряно, че той беше на А24, но все пак. Това, което е важното за нас в случая, е, че ще можем да гледаме добре направен атмосферен хорър на голям екран, а така ще можем да спомогнем да идват и малко по-качествени заглавия. Точно така, за да получим Носферату, трябва да гледаме Карти на смъртта. Не е ок, но това е положението.

Режисьори и сценаристи на Карти на смъртта (Tarot) са Спенсър Коен (Extinction, Moonfall) и Анна Халберг (Непобедимите 4), по романа Horrorscope на Никълъс Адамс. Продуценти са Лесли Моргенщайн, Елиса Копловиц Дътън и Скот Гласголд, а в ролите са Хариет Слейтър, Ейдън Брадли, Авантика, Хъмбърли Гонзалес, Джейкъб Баталон, Ларсен Томпсън, Волфганг Новограц и др.

Премиерата е на 10 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *