„Финалният филм на Куентин Тарантино“ е един от най-интригуващите проекти, които предстоят в следващите няколко години, дори и да е съмнително, дали наистина ще му е финален. Режисьорът твърди от години, че десетият му филм ще бъде последният му, а вече знаем, че заглавието му ще бъде The Movie Critic и че ще се фокусира върху циничен, безизвестен филмов критик от порнографско списание. Ако това описание не звучеше достатъчно интересно, сега получаваме още вълнуващи новини. Брад Пит, който вече е работил с Тарантино два пъти – в Гадни копилета и Имало едно време в Холивуд, за който спечели „Оскар“ – е първият актьор, селектиран за състава на The Movie Critic.

Макар и все още да не е потвърдено каква роля ще играе Пит, може да се предположи, че Тарантино би искал звезда като него за протагониста на финалния си филм. В техните колаборации режисьорът винаги е успявал да извади наяве най-оръфаните черти на характера на емблематичната звезда, така че не бихме се изненадали, ако ролята на вулгарен, остроумен филмов критик се окаже перфектна за него. Фенове сме на Пит, така че винаги се радваме да видим, че избира интересни роли, а тази има потенциална да бъде връхна точка за кариерата му.

От всичко, което научаваме, изглежда сякаш Тарантино желае The Movie Critic да бъде не просто финалният му филм, а умишлено оформена лебедова песен. Режисьорът винаги е ситуирал себе си в традицията на евтината поп-култура на американската киномания, с която той израснал, и The Movie Critic, какъвто бе случаят и с Имало едно време в Холивуд, се очертава да разглежда експлицитно тези негови интереси. От скорошно интервю на Пол Шрейдър знаем, че Тарантино най-вероятно се готви да прави редовния си исторически ревизионизъм, но този път с историята на киното:

Куентин ще вмъкне откъси от филми от 70-те. Ще направи и свои версии на филми от тази ера. Той поиска разрешението ми да заснеме финала на Rolling Thunder на Джон Флин, както го бях написал в оригиналния сценарий – преди да бъде напълно пренаписан и разводнен.

Имайки предвид, че Rolling Thunder e сред любимите филми на Тарантино, можем да очакваме The Movie Critic да бъде може би най-силният показ на всички фетишистки интереси на режисьора. И макар и да не знаем какво представлява, възможно е Тарантино да планира финален филм, който директно коментира върху собствения му живот като киноман и върху ролята му в киното. Ако мразите Тарантино, този филм най-вероятно няма да е за вас. Но всички останали се вълнуваме за съществуването му и се радваме, че ще бъде с участието на един от най-перфектните за режисьора звезди.

The Movie Critic, написан и режисиран от Куентин Тарантино, се очаква да започне снимки по-късно тази година. Планирана е премиера през 2025.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *