В последните години всеки предстоящ екшън със сложна хореография и специфична визия бива сравняван с Джон Уик. Влиянието на поредицата на Киану Рийвс е неоспорима, но днес ще споделим трейлър за филм, който освен екшън историята за отмъщение, изглежда че ще опита да разгледа и по-дълбоки теми.

Филмът се нарича Monkey Man и е режисьорският дебют на страхотния Дев Пател. Гледаме Пател от години в разнообразни проекти, той изгря на световната сцена с ролята си в Беднякът милионер, но оттогава се занимава само с много интересни и разнообразни роли, сияеща звезда сред които е The Green Knight, който продължаваме да препоръчваме горещо на всеки, който не го е гледал. Сега обаче Пател освен с главна роля ще се покаже и като режисьор, при това на доста амбициозен проект, а зад него застава вече тежкото име на Джордан Пийл като продуцент.

В Monkey Man Пател играе ролята на Кид, анонимен млад мъж, който припечелва пари като участва в незаконни боеве, където постоянно го пребиват по-популярните бойци, докато той носи маска на горила. Вдъхновен от индуистката легенда за божеството Хануман, филмът проследява момента, в който Кид намира начин да пробие в света на мрачния елит, който управлява града му. Докато детската му травма достига висотите си, неговите мистериозно белязани ръце отприщват взривоопасно отмъщение срещу хората, които са му отнели всичко.

Вижте трейлъра сега:

Monkey Man без съмнение ще привлече всички фенове на добре снимания екшън именно заради сравненията с Джон Уик. Това, което обаче ни се струва най-интересно, е именно явния опит този филм да не се занимава просто с лично отмъщение, а с темите за класовите различия и проблемите на маргинализираните групи в свят, управляван от невероятно богатите. Вижда се освен това, че ще има сложна, вероятно лична връзка с главния злодей и майката на героя, която ще направи каузата му лична. Тонът ни се струва леко неравен (поне от трейлъра) със странно поставени шегички, но е възможно да работят по-добре в големия контекст.

Определено сме любопитни заради видния сериозен бюджет и разнообразната естетика, напомняща нарочно Боливуд – има бой, но има и танци и хореография на множество хора. Възлагаме големи надежди на Пател и понеже винаги ни е бил симпатичен, ще стискаме палци Monkey Man да е успешен и да ни покаже още повече страни на таланта му.

Monkey Man е режисиран от Дев Пател, който е и сценарист заедно с Пол Ангунауела и Джон Коли. В главните роли са Дев Пател, Шарлто Коупли, Собита Дулипала, Випин Шарма и др.

Филмът ще дебютира на 5 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Привидно прилича на Джон Уик, темата за личното отмъщение отдавна е клише откакто Джон Уик излезе на екран през 2014 г., режисьорския дебют на Пател изглежда ще е спорен т.е. полемичен!