Макар че Чили не се класира в съкратения списък, от който академиците ще избират номинации за филми, достойни за международен „Оскар”, The Settlers на Фелипе Галвез ще бъде представен на голям екран в избрани щатски киносалони през януари. Независимо от факта, че вероятно за голяма част от съвременната публика уестърнът като жанр вече не представлява интерес, фестивалните специалисти са били ентусиазирани в Кан и са му връчили наградата на ФИПРЕССИ в конкурсната програма „Особен поглед“.

Трейлърът на The Settlers се появи преди известно време в мрежата, но чак сега стигнахме до него, за да го представим и на вас:

Историята проследява премеждията на трима мъже, наети от заможен собственик да наблюдават и охраняват земята му, нейде в Южна Америка. Оказва се обаче, това не е единствената им задача. Ето какво гласи официалният синопсис, популяризиран от платформата за авторско кино MUBI:

В самото начало на ХХ век трима конници поемат на експедиция през територията на Огнена земя, за да охраняват обширните граници на местен богаташ. Напрежението в групата расте – американски наемник и избухлив британски лейтенант са придружени от опитен следотърсач-метис, който постепенно осъзнава, че истинската задача, с която са изпратени да „патрулират“ из земите на техния работодател, е да унищожат възможно най-голям брой представители на местното население…

Режисьор и сценарист на The Settlers е Фелипе Галвез (The Great Movement). В ролите са Камило Арансибия, Марк Стенли и Бенджамин Уестфал. Партнират им още Алфредо Кастро, Мишел Гуаня, Сам Спруъл, Марсело Алонсо, Адриана Стувън и др. Продуценти на филма са Джанкарло Наси, Бенджамин Доменеш, Катрин Порс и Тиери Ленувел.

След премиерата си в Кан, The Settlers е бил представен и на фестивалите в Лима и Торонто, а прожекциите му в избрани киносалони на Ню Йорк и Лос Анджелис са планирани да започнат на 12 януари 2024 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *