Има филми, които дебютират на по-известните фестивали, но за съжаление минава много време преди да намерят по-широко разпространянение и да бъдат видени от повече публика. The End We Start From на Джоди Комър, въпреки присъствието на някои доста големи имена на английското кино, ще се добере само до лимитиран показ, но и това не е малко – ще го чакаме да се появи в някоя от стрийминг платформите.

Както вече сме споменавали, The End We Start From ни изглежда като доста добър кандидат за най-любимия ни тип филм – такъв, който използва жанра (в случая постапокалиптичния), за да разкаже напълно човешка история. Тук Джоди Комър играе млада майка, която ражда бебето си на средата на климатична катастрофа, чийто резултат са дескруктивни наводнения. Тя е разделена от партньора си и трябва да оцелява сама с новороденото си дете.

Вижте новия трейлър сега:

По всичко личи, че това е една истинска човешка история. Бедствието е снимано впечатляващо, но не изглежда като да е фокусът на филма. Напротив, струва ни се, че най-много внимание е отдадено на истинските връзки между героите, преди и след катастрофата, показващи важните неща, които хората губят след едно такова събитие и човечността, която запазват след него. Винаги сме били на мнение, че за да имаш ефективна трагедия, трябва да покажеш какво губят героите, да ги видим и в нетрагичните им моменти и ни се струва, че The End We Start From добре балансира именно между трагедията на загубата и сребърната нишка на неумиращия оптимизъм.

Ето го и официалният синопсис:

Когато криза на околната среда прави така, че Лондон потъва под наводнения, едно младо семейство е разкъсано в хаоса на случващото се. Докато жената и нейното новородено дете се опитват да намерят път обратно към дома, дълбоката новост на майчинство е изкарана в ясен фокус в този интимен и поетичен разказ за семейството и оцеляването.

The End We Start From е режисиран от Махалия Бело (The Long Song, Requiem). Сценарият е адаптиран от едноименния роман на Меган Хънтър, като самата тя е работила по него заедно с Алис Бърч. В главните роли са Джоди Комър, Джоел Фрай, Марк Стронг, Нина Сосаня, Катрин Уотърстън, Джина Маккий и Бенедикт Къмбърбач.

Филмът ще бъде пуснат в определени кина в Ню Йорк и Лос Анджелис на 8 декември, а по-широк показ в Америка ще има от 19 януари 2024г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *