Режисьорът Пол Грийнграс (Bloody Sunday, Полет 93, Ултиматумът на Борн, Капитан Филипс) отдавна е заслужил специално внимание – не само на почитатели на неговото творчество, сред които сме и ние, но и на международната филмова общност. Независимо от това дали се захваща с шпионски екшън, биографична история в епоха или пресъздава значими реални събития в художествена филмова форма, когато в един проект е включено неговото име, ние неизменно си го набелязваме за своевременни ъпдейти.

Наскоро в мрежата излезе информация, че Warner Bros. са ангажирали Грийнграс да бъде сценарист и режисьор на новия им проект Drowning: The Rescue of Flight 1421. Заглавието звучи като събитие, което може да се е случило в действителност, но всъщност е роман, дело на Т. Дж. Нюман, а историята проследява малка група оцелели от самолетна катастрофа, които са на дъното на океана, в капан в херметически затворен отсек на разбилата се машина. Как се развиват отношенията между отчаяните корабокрушенци, докато спасителният екип се опитва да стигне до тях? Това звучи точно като сюжет, подходящ за разгръщане на творческите способности на Грийнграс!

В информацията относно проекта се обръща внимание на факта, че Warner Bros. са спечелили сериозна битка с наддаване при закупуване на правата за адаптация на романа. Много е вероятно продуцентите да направят всичко възможно снимките по новия проект, начело на който застава Пол Грийнграс, да започнат максимално бързо, след като стачката на творците във филмовата индустрия вече приключи.

Ще се ослушваме за новини и ъпдейт по повод очаквана премиерна дата за Drowning: The Rescue of Flight 1421.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *