Много пъти сме казвали, че бихме гледали ненадминатата Кейт Уинслет как чете телефонния указател, ако тези съществуват още. Радваме се, че не ни се налага – имаме възможност да я гледаме не в много, но във все по-интересни и впечатляващи проекти. И въпреки че ни се струва, че тя вече е играла всичко възможно, Уинслет все пак успява да ни зарадва с нещо тотално различно и за следващата си роля ще се превъплъти в лидер на диктатура.

Както вече сме споменавали, в новата си колаборация с HBO The Regime Уинслет ще изиграе канцлера на фиктивна европейска държава, която по всички параграфи е диктатура. Когато обаче режимът започва да се разпада, тези на власт още по-отчаяно се вкопчват в контрола и влиянието си. Шестте епизода на сериала ще покажат събитията в продължение на една година от вътрешната работа на двореца, от който държавата се управлява. Героинята на Уинслет е заобиколена както от подмазвачи, така и от истински отдадени на каузата „вярващи“, пръв и най-интересен сред които ще бъде войникът и дясна ръка на диктаторката, в чиято роля ще видим Матиас Шонартс.

Вижте новия трейлър сега:

Естествено, че политическата драма ще ни бъде интересна, винаги сме обичали такива разкази, но определено най-много ни привлича хапливото чувство за хумор, което струи от всеки кадър на този трейлър. Абсурдите на тоталитарните режими си личат от далеч и стискаме палци през цялото време The Regime да държи точно този баланс между истинска драматична история и политическа сатира. Нямаме търпение и да видим Хю Грант в тази роля, която е поредното доказателство за безобразно интересния втори Ренесанс на неговата кариера – няма вече пелтечещи чаровници, по които момичетата да въздишат, само ненормалници в странни дрехи и прически, с които той очевидно много се забавлява.

The Regime е написан от Уил Трейси (The Menu, Succession), а режисьори са Стивън Фриърс (High Fidelity, Dangerous Liaisons) и Джесика Хобс (The Crown). Актьорският екип включва Кейт Уинслет, Матиас Шонартс, Гийом Гайен, Андреа Райзбъро, Хю Грант, Стенли Таунсенд, Хенри Гудман и др.

Сериалът ще тръгне в платформата HBOMax на 3 март 2024г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *