Пънк музиката ще властва в „Културен център G8” през уикенда. Три култови пънк филма Пънк завинаги, Пънк в Пекин и Моят Буда е пънкар ще имат ексклузивни прожекции от петък до неделя и ще запознаят зрителите с пънк културата в нетрадиционни за жанра страни като Мароко, Китай и Мианмар.

10 ноември (петък) – 20:30 часа
Пънк завинаги
Франция-Мароко 62’
Режисьор: Доминик Кобе

Стоф е от Казабланка и пънкът е неговият живот. Той е лицето на бунта на младите срещу консерватизма на мароканското общество. Той живее в страна на традиции, но не спира да гледа към модерното. Стреми се към свободата, а е заобиколен от морал и рестрикции. Никога не изневерява на себе си, дори понякога да плаща висока цена за това. Неговата религия е далеч от каноните на исляма, а храмът е в сърцето му и се нарича пънк.

***

11 ноември (събота) – 20:15 часа
Пънк в Пекин
Китай-Австралия-Великобритания, 83 мин.
Режисьор: Шон Джефрис

Представяте ли си какво е да си пънкар в Китай? Един таен дневник на пънк и рок сцената в страната. Автентични кадри от концерти на местни и гостуващи групи, разговори с ъндърграунд иконите на Пекин, посещение на места, за които обикновените китайци, дори не подозират, че съществуват.
Австралиецът Шон Джефърд представя пекинския ъндърграунд така, както никой местен не би посмял – бръснати глави, татуировки, тонове алкохол и шумна музика.

***

12 ноември (неделя) от 16:30 часа
Моят Буда е пънкар
Германия-Мианмар, 68 мин.
Режисьор: Андреас Хартман

Какво се получава от симбиозата будизъм + пънк, какви са последствията от дългогодишната военна диктатура в Мианмар, как се отразява на младите зараждащата се ъндърграунд култура…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *