Кийра Найтли е от актрисите, които уважаваме и харесваме, макар че нямаме възможност да гледаме особено много – тя прекрасно разбира собствената си естетика и вкус и си избира само проекти, които са ѝ лично интересни и ѝ отиват, което е страхотно. Може не винаги да са хитове, но определено оценяваме видната грижа, която Найтли полага към собствената си кариера.

Сега ще ви разкажем за цели два нейни предстоящи проекта, всеки от които звучи вълнуващо по свой си начин, доста различен от другия.

Започваме първо с Black Doves, сериал за Netflix, чиито снимки вече са започнали в Лондон. В него Найтли ще си партнира с Бен Уишоу и от сега нямаме търпение да ги видим заедно на екран с хиперспецифичните им стилове и разпознаваеми лица, подозираме, че ще бъдат страхотно партньорство. Сериалът е създаден от Джо Бартън, който отдавна е спечелил уважението и любовта на английската публика с проекти като The Lazarus Project и Giri/Haji, а предишната му колаборация с Netflix – The Bastard Son & the Devil Himself спечели овации едновременно от критиката и от публиката.

Историята на Black Doves се върти около Хелън Уеб (Найтли), жена на политик, която всъщност е шпионин и от години е предавала тайните на съпруга си на сенчестата организация, за която работи. Когато обаче любовникът ѝ е убит, животът на Хелън се обръща с главата надолу и единствено най-добрият ѝ приятел Сам (Уишоу) може да й помогне. Професионалният убиец Сам обаче също има собствени проблеми, след като последната му поръчка се е объркала и сега се завръща обратно да го преследва. Двамата се впускат в мисия, която ги отвежда до широко разпростираща се конспирация, която свързва мрачните води на подземния свят на Лондон с наближаваща геополитическа криза и ги кара да се съмняват в собствените си избори. Сара Ланкашър играе шефката на Хелън – Рийд.

Определено ни звучи напрегнато и интересно, типично за британския шпионски жанр и стискаме палци Black Doves да е поредно заслужило име, което да се впише в тази установена традиция.

Следващият проект на Найтли ще бъде филмът Conception. Тук актрисата отново ще си партнира с режисьорката Камил Грифин, с която вече работиха заедно по Silent Night – филм със страхотно оригинална идея и много добро изпълнение, който не наподобява никой друг филм, който сме гледали и горещо го препоръчваме.  

Conception ще разкаже история за недалечно бъдеще, в което британското правителство е поело абсолютен контрол над репродуктивната дейност на хората. Найтли играе Рита, лоялен служител на службите, която вярва абсолютно в безмилостната система, за която работи, докато не стига до момента, в който собственият ѝ родителски статут е поставен под съмнение. Това я прави жертва на същите закони, които тя с такава готовност е налагала на останалите.

И двете роли ни звучат страшно интересни, трудно могат да бъдат вкарани в рамки и двете са на жени, които не са лесни за харесване. Веднага можем да си представим Найтли и в двете, а имайки предвид, че и самите проекти звучат обещаващо, със сигурност ще се интересуваме от бъдещите им развития.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *