Разбираме защо историческите драми дразнят някои хора с постоянното си наблягане на маниерите, неестествените диалози и като цяло отдалечена от „реалния живот“ тематика. За феновете обаче жанра доставя постоянни дворцови интриги, манипулации и предателства, които не омръзват. Днес ще ви представим тийзър трейлър на нов проект, който освен другите плюсове на жанра, обещава и много секс и кървища.

Новият лимитиран сериал на Starz се нарича Mary & George, където главните роли са поети от страхотната Джулиан Мур и новоизгрялата звезда Никълъс Галицин. Сценарият е дело на Ди Си Муур, работил по английски продукции като Temple и Killing Eve, и е адаптация на документалната книга The King’s Assassin на Бенджамин Уули.

Базиран на истински събития, разказът проследява Мери Вилиър, графинята на Бъкингам, която обработва атрактивния си млад син Джордж да стане любовник на крал Джеймс. Джордж се добира до покоите на краля, става негов „любимец“, което пък поставя семейството им в позиция на огромно влияние и богатство за дълги години напред. Мери обаче разбира, че синът й не е роден за манипулативната и интригантска роля, която тя иска той да играе. 

Вижте първия тийзър сега:

От този тийзър си личи същото желание на Starz да правят изключително експлицитни сериали, насочени твърдо към възрастната аудитория, което познаваме от Outlander и други техни продукции. Разбира се, привлечени сме от идеята за забавен исторически разказ, който ни занимава не просто с интриги и ламтене за власт, ами и с реален екшън, предателства, секс и убийства. Историята без съмнение е провокативна и любопитна, изглежда е, че е заснета и с доста стабилен бюджет. Друг позитив е, че като цяло нямаме възможност да гледаме Джулиан Мур често в по-злодейски роли, а тази изглежда като жена, която определено съдържа в себе си много слоеве, повечето – доста злодеятелски.

Mary & George е адаптиран за екрана от Ди Си Муур, а главен режисьор е Оливър Ерманус, който наскоро направи чудесния римейк Living. В главните роли са Джулиан Мур, Никълъс Галицин, Тони Кюран, Никола Уокър, Нийв Алгар, Ейдриън Ролинс, Марк О’Холоран и др.

Премиерата ще бъде през 2024, но конкретна дата за момента не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *