Понякога комедиите, които най-много ни харесват, са най-абсурдните, трудно обясними и нишови филми, за които дори ни е неудобно да разказваме на други хора, да не би случайно да ни помислят за откачени. Нестандартното чувство за хумор обаче винаги излиза печелившо и смятаме, че именно това е типът комедия, който трябва да бъде подкрепян.

Именно така звучи и предстоящия Dead Guy, който е дебют за сценарист-режисьорката Кортни Камерота. Филмът разказва история, която започва със смъртта на досаден и груб възрастен мъж в апартамента на един от съседите му. Следва абсурдна игра на прехвърляне на тялото и отговорността от едно място на друго между съседите и работниците в сградата, които всички се опитват да нямат нищо общо с мъртвеца и неговата смърт.

Сюжетът моментално звучи смешно и мрачно, което ни грабва веднага. По-важното обаче е страхотният актьорски състав, който е събран за този филм. Първото и най-важно име е Майкъл Шанън, който не просто ни е любимец, но веднага си го представяме как се вписва в подобна ситуация с нестандартното му чувство за хумор и смятаме, че е прелестен избор да води този каст. Заедно с него ще видим Ева Лонгория, Луис Гузман, Джуди Гриър и Рори Кълкин, всеки от които ще донесе собствената си специфична естетика, което ще изгради цялостната атмосфера на разнообразна група от съседи и непознати, оплетени в тази абсурдна ситуация. Кастът е завършен от Амори Ноласко, Къртис Армстронг, Ашли Рейес и Ричард Елис.

Dead Guy вече е сниман и търси разпространители на AFM – Американският филмов пазар, който е специфично устроен с идеята да се финансират и продават независими филми. С този впечатляващ актьорски състав сме сигурни, че филмът няма да има проблеми да намери разпространение и предполагаме, че можем да очакваме новини за излизането му скоро след края на годината

Dead Guy e написан и режисиран от Кортни Камерота, за която това е пълнометражен дебют.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *