Празничните дни в края на всяка година се превръщат в главоломна надпревара между големите филмови студия за съблазняване на всеки възможен зрител, който би си купил билет за кино и би отделил няколко часа за забавления. И макар че тази Коледа няма да може да видим развитието на образа на Пол Атреидски във втората част на Дюн, Тимъти Шаламе ще има възможност да докаже (отново) уменията, които е култивирал с годините.

Младият актьор ще се превърне в чудесния, добре познат изобретател и магьосник-шоколатиер Уили Уонка, създаден преди много години от легендарния писател Роалд Дал. Отдавна коментираме проекта на Пол Кинг за мащабен, богат и амбициозен мюзикъл – поредният трейлър на неговия филм Wonka доказва, че можем да очакваме именно това!

Сигурни сме, че в Wonka ще има чудесни актьорски изпълнения, хиляди перфектно изпипани детайли, танци и песни, ефектни акробатики и фойерверки (част от тях видяхте току-що!), и – с риск да се повторим – супер-уникален Умпа Лумпа, който носи лицето на Хю Грант, говори префърцунено като него и раздава закани като „ще те боцна много злобно с бъркалка за коктейли“! Все още не сме чували как пее младият Шаламе, но обещанието на Warner Bros. Pictures е за истински мюзикъл, което за нас автоматично означава и пеещи актьори.

Вярваме в идеята, че всяка добрина се появява на този свят като мечта – важното е да ги пазим, за да се сбъднат някой ден, поне на кино. Припомняме, че според официалния синопсис на филма, Wonka ще разкаже една възможна предистория на романа на Роалд Дал Чарли и шоколадовата фабрика, в която младият Уили е ШОК-иращо последователен в реализирането на мечтите си и решава постепенно да промени света, като го изпълни с възхитителни лакомства. За Уонка няма невъзможни неща!

Обещанието е за неустоим спектакъл, чиито режисьор Пол Кинг е и автор на сценария за това приключение, заедно със Саймън Фърнъби. Приказната история разказват заедно с Шаламе и великолепни негови колеги, като споменатия Хю Грант, Сали Хоукинс, Оливия Колман, Роуън Аткинсън, Джим Картър. В актьорския екип са още Кала Лейн, Кийгън Майкъл-Кий, Патерсън Джоузеф, Мат Лукас, Матю Бойнтън, Наташа Ротуел, Том Дейвис, Рич Фълчър и др.

Сред продуцентите на проекта са Дейвид Хейман (поредицата Хари Потър) чрез Heyday Films, заедно с Люк Кели и изпълнителната продуцентка Александра Дербишайър. Британският композитор Джоби Талбът, който работи по анимационните Sing и Sing 2, е автор на музиката на Wonka.

Премиерата на новото празнично шоколадово чудо в целия свят е разпределена от 6 до 29 декември – първи са Филипините, на „опашката“ е Тайван; в САЩ филмът тръгва на кино от 15 декември 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *