Колкото по-голям и необятен става светът (и на комуникациите), толкова по-категорично е наблюдението, че все повече кинаджии се обръщат към „малкия екран” като медия за по-интимен контакт. Уважаваме безкрайно Уон Кар-уай – ако тръгнем да изброяваме защо, трябва да започнем с „Чунчин Експрес”, да минем през „Fallen Angels”, „В настроение за любов”, „2046”, „Моите боровинкови нощи”, за да стигнем до последния му засега „The Grandmaster”. Ето защо винаги очакваме с нетърпение новини за проекти с негово участие – и дойде време да споделим информацията от The Playlist за решението му да се отдаде на телевизията.

Предвижда се поредицата да има 18 епизода, ще бъдат разделени в два сезона – 12 и 6, бюджетът на всеки от тях ще бъде между 3,10 и 3,85 милиона долара, а сериалът трябва да се излъчва чрез стрийм-платформа в цялата страна. Поредицата все още си няма нито заглавие, нито синопсис, нито актьорски екип, ала самият факт, че Уон Кар-уай се прехвърля към малкия екран, сам по себе си е достатъчно впечатляваща новина. И стремежът е първият сезон да стартира догодина.

Свобода и възможности за изява – именно това търсят добрите кинаджии навсякъде и винаги. Ако телевизионната среда им осигурява свобода и възможност за творчество, те с радост (вече) са готови да посвещават много по-голяма част от времето си на подобни проекти, вместо да изпипват до съвършенство визуален киношедьовър – и впоследствие да се окаже, че няма публика за него. Така историите, които сега се разказват от телевизионния екран, често са онези стойностни проекти, в които големите студия нямат желание да влагат средства.

Узнаем ли още подробности около тв авантюрата на Уон Кар-уай, ще споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. От една страна няма изгледи за нов филм на Кар Уай поне до 2018. От друга – любимият ми режисьор подготвя сериал от 18 епизода.
    Раздвоен съм.

  2. Жалко, че Триер се отказа от ТВ-формата и в крайна сметка сл. му филм ще е за кино; напоследък на малкия екран се случват чудеса. Оптимист съм за проекта на Кар-уай.