Дейвид Робърт Мичъл ни направи силно впечатление с втория си филм It Follows, който намираме за един от най-креативните и интересни представители на новата ера нискобюджетен артхаус хорър. Това беше преди близо 10 години. Оттогава Мичъл е режисирал само още един филм (Under the Silver Lake) и той самият беше преди 5 години. Не знаем на какво се дължи застоят на кариерата му, особено след един breakout филм с вече култов статус, но сега получаваме новини, които ни карат да се притесняваме, че младият режисьор е бил принуден да прибегне към позната тактика.

Neon обявиха вчера, че Мичъл работи върху продължение на It Follows. Проектът носи заглавието They Follow, намеквайки за традиционния подход за повечето продължения, а именно умножението на заплахите. Продукцията се очаква да започне 2024, около десетата годишнина на първия филм. Пристигайки скоро след новината, че A24, които са знаковата фигура за този тип фестивален артхаус, имат желание да разширят хоризонтите си към по-комерсиални, дори франчайзови проекти, обявяването на They Follow придобива нежелана тежест. Създава се впечатлението, че дори последната сигурна безопасна зона за оригинално кино, намиращо успех в боксофиса, бива погълната от жаждата за продължения.

И все пак не можем да сме твърде скептични, защото оригиналният създател се завръща, за да разшири творението си. Това винаги е добър знак, че може би ще се поеме по интересна креативна посока. Освен това е важно да споменем, че звездата на първия филм Майка Монро ще се завърне в They Follow. Щом най-значимите креативни сили от оригинала се запазват, има шанс да се получи нещо интересно.

Напомняме, че It Follows разказва за жена, която става жертва на проклятие, пренасяно чрез сексуален контакт. Сега мистериозното „то“ я преследва, решено да превърне живота ѝ в ад, преди да я убие. Имайки предвид колко интересна се оказва метафората в центъра на цялото нещо, бихме казали, че има място за развитие в продължение, стига Дейвид Робърт Мичъл да се отдаде изцяло на възможностите, вместо да тръгне по някоя безопасна пътечка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *