Традицията на филмите, които изтъкват преимуществата на упоритостта, целеустремения поглед и неуморната работа на хора, смятани от околните за аутсайдери, продължава по най-вдъхновения възможен начин в The Boys in the Boat – новият режисьорски филм на Джордж Клуни.

Решението му да даде треньорската роля на Джоел Еджъртън е интересно и – от видяното в трейлъра, който предлагаме тук – подходящо за изграждане на усещането за екип от млади гребци, готов на небивали подвизи в името на победата. Клуни има особен сантимент към пресъздаване на истории в епоха, а Еджъртън, Калъм Търнър и останалите съучастници в мисията успяват да се превърнат в умело оформени елементи, конструиращи цялостната картина на филма.

Ето как изглежда напрежението преди старта на Олимпийските игри през 1936 година в Берлин:

След тази неочаквана победа, съвсем логичен би бил въпросът: „Ако това в лодката, пресякла първа финала, са аутсайдери, то какви са останалите спортисти?!“ Клуни е доказал уменията си зад камерата и вярваме, че новата му творба ще зарадва и вдъхнови не само патриотично настроените американци. Добре е да напомним, че The Boys on the Boat е адаптация на едноименния документален роман-бестселър на New York Times, написан от Даниел Джеймс Браун. Сценарият е на Марк Л. Смит, един от авторите на сюжета на The Midnight Sky и съсценарист на оскаровия фаворит Завръщането

В деветия пълнометражен режисьорски филм на Клуни (Confessions of a Dangerous MindGood Night, and Good Luck) е разказана историята на отбора по гребане на университета във Вашингтон, който постига нещо тотално немислимо и от аутсайдери, момчетата се превръщат в победители, които шокират света и печелят участие в летните олимпийски игри в Берлин през 1936 година. Там отборът побеждава елитните си и доста по-опитни съперници от цял свят и се състезава за златните медали, оспорвайки първата позиция на германския отбор пред очите на Адолф Хитлер.

В актьорския екип са още Джак Мълърн, Сам Страйк, Питър Гинес, Алек Нюман, Крис Диамантопулос, Кортни Хенгелер, Джеймс Уок и др. Композитор на музиката към филма е страхотният Александър Деспла. Продуценти са Джордж Клуни и дългогодишният му творчески партньор Грант Хеслов; изпълнителни продуценти са Кевин Улрих, Барбара Хол, Гари Барбер и Питър Ойлатагере.

Премиерата на The Boys on the Boat по кината в САЩ е предвидена за 25 декември 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment