Винаги се опитваме да бъдем оптимисти, когато видим нов sci-fi-проект – обожаваме истории, действието в които се развива в космоса, завиждаме на всички, които могат да потънат в криогенен сън и да се събудят няколко хилядолетия по-късно, и тайно си мечтаем технологиите да се развият до такава степен, че да догонят въображението на авторите-кинаджии и въпреки сериозните десетилетия зад гърба ни, да имаме възможност да попътуваме между звездите.

Наскоро ни попадна трейлър на нова поредица, чрез която MGM+ се опитват да се включат в непрестанния „лов“ за зрителско внимание със специфичната тема „космос“. Beacon 23 разчита на познато лице – Лина Хийди, която светът разпознава най-вече като Церсей Ланистър от епохалната НВО-сага Игра на тронове. В новия сериал Хийди ще влезе в ролята на правителствен агент, който стига до отдалечен галактически пост, за да разследва усложнената ситуация на място.

Нагнетяване на напрежението, намеса на изкуствен интелект, конфликт между бившия военен, който отговаря за отдалечения космически „фар“ и овластената героиня на Хийди, която очевидно има опит и не се колебае дали да приложи ултимативни мерки – тези елементи са обещаващи, за да се конструира интересна фабула. В основата на сценария е едноименният бестселър на Хю Хауи от 2015 година, като действието се развива в XXIII век, когато пътуването в космоса зависи от споменатите фарове – ето какво гласи официалният синопсис на сериала:

Държавният агент Астер стига до най-отдалечените краища на Млечния път е се оказва в капан, заедно с бившия военен Халан, в един от фаровете, които служат като междинни постове за транс-галактически пътешествия. Всеки фар се управлява от един изключително добре подготвен човек и от един специализиран изкуствен интелект. Астер успява да стигне до фара на Халан и там започва сериозна борба по между им, като вероятно и двамата имат какво да крият и в същото време се опитват да преборят противника си…

Сценарият на Beacon 23 е написан от Зак Пен (Ready Player One, Free Guy), който е и изпълнителен продуцент, заедно с Глен Мазара (The Walking Dead), Дейвид Фортиер, Айвън Шнийбърг, Джеймс Мидълтън, Ник Нантел, Тина Тор, Кейти О’Конъл Марш, Елиза Елис, Лиза Варнер, Айра Стивън Бър, Даниел Пърсивал, Джой Блейк, както и актьорите в главните роли – Хийди и Стивън Джеймс. Освен тях двамата, в актьорския екип са също Марни МакФейл, Даниел Малик, Сайръс Фейрд и Хана Мелиса Скот. Beacon 23 е продукция на Boat Rocker.

Премиерата на първите два епизода от сериала е предвидена за 12 ноември, неделя, по MGM+. Да видим дали ще задържи вниманието на феновете на научната фантастика…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *