Въпреки че определено не сме готови да отправим поглед към следващата година и какво ще гледаме тогава, защото още се опитваме да се убедим, че сме просто към края на лятото, все пак ще отбележим една доста добра и дългоочаквана новина. Иконичният сериал Истински детектив (True Detective) се завръща с новия си четвърти сезон в самото начало на идната година, точно в най-студените дни, които ще ни помогнат да се пренесем в Аляска.

Припомняме, че True Detective: Night Country e четвъртият сезон на антологичния сериал, където ще видим завръщането на любимата ни Джоди Фостър в ролята на разследващ полицай. Тук тя ще си партнира с Кели Райс, а двете ще разследват мистериозното изчезване на осем учени, които привидно се изпаряват от център за изследвания в Аляска, по време на „дългите нощи“.

Вижте първия трейлър сега:

Оценяваме много, че за разлика от предишните трейлъри, този повече се фокусира върху отношенията между героините на Фостър и Райс. Колкото и да са ни интересни разследванията на засукани престъпления, все пак най-важни са взаимоотношенията между героите, за да можем да се ангажираме с историята. Този трейлър освен това и ни подсказва къде се корени напрежението между двете героини – едната иска да оперира само с логика и се съпротивлява да се отдаде на традиционните регионални вярвания и обреди, които изглежда щриховат случилото си. Атмосферата на нощта в Аляска продължава да ни се струва изключително подходяща за този проект и си признаваме, че сме доста любопитни до каква степен присъстват загатнатите хорър елементи – съществена част ли са, или са там само за декорация на чисто криминалната история.

True Detective: Night Country е създаден от Бари Дженкинс и Иса Лопес, която ще режисира целия сезон. В главните роли са Джоди Фостър, Кали Райс, Кристофър Екълстън, Фиона Шоу, Фин Бенет, Джон Хоукс, Джоел Монтгард и др.

Сериалът ще дебютира в платформата (HBO)Max на 14 януари. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *