Оскаровият сезон навлиза в разгара си, като съвсем скоро ще получим нова вълна от филми на някои от най-големите режисьори. Тази седмица се готвим за нов Скорсезе, а следващия месец за Наполеон на Ридли Скот и The Killer на Дейвид Финчър. Вълнуващо е, че всички тези творци отново получават възможността да правят мащабни проекти, повечето от които са насочени към кината, но черешката на тортата за нас е Ферари – дългоочакваният мечтан проект на големият ни любимец Майкъл Ман. Той не просто не е имал нов филм от 8 години, но си мечтае да разкаже историята на Енцо Ферари откакто бил студент. Във всяко отношение филмът изглежда значителен и всички реакции, които чуваме за него досега, го карат да звучи още по-интересен.

За Ферари вече имаме първи тийзър, който ни допадна доста, но сега Neon споделиха официален пълен трейлър, улавящ още по-достоверно настроението на филма:

Трейлърът ни радва много, имайки предвид колко е меланхоличен и какви странни, интересни кадри разкрива. Камерата обикаля около Адам Драйвър и Пенелопе Крус, играещи Енцо и Лаура Ферари, докато се опитват да съберат парчетата от разбития си живот след смъртта на сина им. Именно тяхната връзка ни интересува най-много, представляваща шанс за Ман да разкаже любовна история, също толкова изпълнена с копнеж за смисъл, колкото и останалите аспекти на филмите му. По този трейлър ни изглежда, че Ферари в действителност е една нова стъпка за Ман – не сме сигурни, че сме виждали негов филм с точно такова усещане преди. Нищо не би могло да ни развълнува повече от това.

Ето и официалния синопсис на филма:

Действието на „Ферари“ се развива през лятото на 1957. Бившият автомобилен състезател Енцо Ферари е в криза. Банкрут заплашва компанията, която той и съпругата му Лаура са основали преди десет години. Бурният им брак е поставен на изпитание от оплакването на един син и признаването на друг. Ферари решава да компенсира загубите, като заложи всичко на едно състезание – емблематичното Миле Миля, 1 000 мили през Италия.

Ферари (Ferrari) е режисиран от Майкъл Ман и написан от Трой Кенеди Мартин, базиран на книгата Enzo Ferrari: The Man, The Cars, The Races, The Machine на Брок Йейтс. В ролите участват Адам Драйвър, Пенелопе Круз, Шейлийн Удли, Сара Гордън, Габриел Леоне, Джак О‘Конъл и Патрик Демпси.

Филмът ще излезе по кината тази Коледа, а българската премиера е насрочена за 5 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *