Миналата седмица се появи информация, споделена от Deadline, че Universal Pictures вече притежават правата за адаптиране на биографията на д-р Мартин Лутър Кинг-младши King: A Life, написана от Джонатан Ейг. Книгата се появи през юни в класацията топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ и вече е номинирана за National Book Award в САЩ. Изпълнителен продуцент на бъдещата екранизация е Стивън Спилбърг, а Universal Pictures са в преговори с Крис Рок, който се очаква да е продуцент и режисьор на филма.

Това е най-сериозният и амбициозен проект за прочутия комедиен актьор до момента. Той има известен режисьорски опит с три пълнометражни филма – Head Of State (2003), I Think I Love My Wife (2007), Top Five (2014) и няколко епизода в телевизионни поредици и ще проследим с интерес развоя на събитията около подготовката на тази екранизация. В книгата на Джонатан Ейг са използвани непознати до момента документи от ФБР, свързани с живота на прочутия борец за граждански права. Кристи Макоско вероятно ще бъде копродуцент на бъдещия филм, заедно с Рок, чрез Amblin Partners.

Подробности, свързани с актьорския състав на King: A Life, ще могат да се коментират евентуално след края на стачката на актьорската гилдия. Любопитна подробност е фактът, че Крис Рок участва в биографичния филм Rustin, посветен на лидера Баярд Ръстин, един от главните организатори на Похода във Вашингтон през август 1963 година, когато доктор Кинг произнася своята иконична реч „Имам една мечта…“ Филмът вече беше представен в Телюрайд и Торонто и се очаква премиерата му онлайн в Netflix на 7 ноември.

Ще следим за ъпдейти по проекта за екранизация на биографията на Мартин Лутър Кинг, независимо от това дали ангажиментите на Рок и Спилбърг останат свързани с King: A Life.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *