За четвърта поредна година специално подбрана онлайн селекция филми от фестивала Cinelibri ще бъде достъпна в Neterra.TV+ от 14.10.2023 г. до 05.11.2023 г., за територията на България и без необходимост от абонамент. Селекцията тази година включва над 30 заглавия, а вече е в сила предварителната продажба на билетите за филмите. Cinelibri 2023 ще се проведе под мотото Метаморфози и ще отбележи 140 години от рождението на една от най-значимите литературни фигури – Франц Кафка.

Тази година разнообразието от филми е огромно, а по-голямата част от творбите точно са преминали през безпощадната критика на жури и зрители на едни от най-значимите европейски кино фестивали. Сред филмите акценти се откроява Алма и Оскар – биографичен филм, който разказва за връзката между Алма Малер и Оскар Кокошка. Един от най-великите художници експресионисти създава най-известната си творба, вдъхновен от любовта.

Звездите на френското кино Жулиет Бинош и Беноа Мажимел, се събират в друг шедьовър от онлайн селекцията на Cinelibri, който точно спечели наградата за най-добра режисура на фестивала в Кан. Във филма Страсти в кухнята Бинош и Мажимел, бивша двойка в живота, се превъплъщават в образите на Йожени, уважавана готвачка и Доден Буфан, изтънчен гастроном и кулинарен шеф, за когото тя работи през последните 20 години.

Звярът на Бертран Морело с Леа Сейду също се нарежда сред фаворитите в тазгодишното издание на кино-литературната феерия Cinelibri. Филмът пренася зрителите едновременно в три години – 1910, 2014 и 2044 г. и ги среща с Габриел, която иска да се „изчисти“ от силните емоции, предизвикани в предишни нейни животи.

Новият филм на Роман Полански – Дворецът допълва звездната селекция. Филмът бе посрещнат „на нож“ от критиката във Венеция и дори само този факт трябва да е абсолютно достатъчен, за да накара всеки зрител да го гледа и да разбере откъде идва „големият шум“ около тази творба.

Сред останалите филми, които не са изпускане са Капитанът, с участието на Пиерфранческо Фавино, документалния Високо и ниско: Джон Галиано, в който участие взимат самите Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Пенелопе Крус, Само ние двамата – френски филм за млада и красива жена, която попада във водовъртеж, завличащ я към токсична връзка с обсебващ и опасен човек, новият филм на големия Франсоа Озон – Престъплението е мое“и други.

Онлайн билет за 1 филм или за филмови пакети, които включват 3, 5, 10, 20 или всички филми могат да се закупят от тук. Пакетите дават достъп до различен брой филми, като зрителя избира сам кои филм да гледа. Колкото повече филми има включени в пакета, толкова по-голяма е отстъпката от единичната цена на билета. 

Цялата селекция можете да намерите тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *