За разлика от любимите ни независими филми, често при високобюджетните блокбастъри минава ужасно много време от концепцията, докато излизат по кината. Точно такъв е случаят с предстоящия Аргайл: Супершпионин (Argylle) на Матю Вон, за чието съществуване разбрахме през 2021 и междувременно получихме само един-два кадъра, а чак сега имаме първи трейлър.

Ако някой е пропуснал, ще отбележим, че това е нов шпионски филм (с амбиции за поредица), който Матю Вон режисира, заради което подозирахме, че отново ще става въпрос по-скоро за игра с жанра и добронамерена пародия а-ла Kingsman, отколкото праволинеен шпионски филм. След това видяхме ужасяващата прическа на Хенри Кавил и първият кратичък тийзър и ни стана пределно ясно – чувството за хумор отново ще бъде на първо място, ексцентричните герои ще бъдат замесени в някаква странна и трудно обяснима случка, което само може да ни радва. Нямаме никакво желание да гледаме сериозен шпионски филм, когато можем да се забавляваме с нещо по-оригинално.

Пък и този абсолютно неповторим актьорски състав така или иначе не бихме го изпуснали в какъвто и да било проект. Припомняме, че във филма участват Хенри Кавил, Сам Рокуел, Браян Кранстън, Брайс Далас Хауърд, Катрин О’Хара, Джон Сина, Дуа Липа, Ариана ДеБоуз и Самюъл Л. Джаксън.

Вижте първия трейлър на Аргайл: Супершпионин сега:

С огромно удоволствие разбираме, че всичко, което знаехме за филма до сега, всъщност е било част от маркетинговата му кампания – страхотно е, когато трейлър успее искрено да ни изненада. Оказва се явно, че цялата работа за Ели Конуей, „авторката на романа“, всъщност е част от сюжета и тя е героинята на Брайс Далас Хауърд. Хенри Кавил играе въображаемия шпионин в книгата, а истинският шпионин е любимият ни Сам Рокуел, което моментално ни кара да сме още по-развълнувани за филма – обожаваме, когато на Рокуел се даде възможност да развихри многостранния си потенциал, особено пък като хиперкомпетентен особняк. Струва ни се че и чувството за хумор е на ниво, а рамката, макар и позната, изглежда е използвана по забавен и визуално иновативен начин, което също много ни радва. С една дума този трейлър надмина очакванията ни и със сигурност Аргайл: Супершпионин ще е един от първите филми догодина, които ще чакаме с нетърпение.

Аргайл: Супершпионин (Argylle) е режисиран от Матю Вон, а адаптираният сценарий е дело на Джейсън Фюкс (Жената чудо).

Официалната премиера в кината е насрочена за 24 февруари 2024, след което филмът ще бъде пуснат и в платформата Apple TV+.



Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *