Нека започнем направо с големите новини. Когато написахме преди малко повече от седмица, че Уес Андерсън е заснел цяла антология от късометражни разкази по Роалд Дал, очаквахме те да излязат през няколко месеца и всеки да бъде третиран като мъничко събитие. Оттогава обаче Netflix обявиха, че четирите филмчета ще дебютират в четири поредни дни – една силна доза от Уес-Андерсъново удоволствие за феновете му.

Най-големият от тези филми, The Wonderful Story of Henry Sugar, вече бе показан във Венеция и получи позитивни реакции, и сега той е този, който получава пълен трейлър:

Имайки предвид, че трейлърите на Андерсън редовно наподобяват повърхностни репрезентации на стила му, не очаквахме това малко промо да ни хареса толкова много. Особено много се радваме да видим, че Бенедикт Къмбърбач се вписва толкова перфектно в стилистиката на режисьора и че цялостното настроение е също толкова спокойно и меланхолично като в последния му филм Астероид сити, на който авторът на тази новина е голям фен. Също така става ясно, че тук актьорите ще поемат по няколко различни роли, което най-вероятно ще доведе до особено комплексна наративна структура.

За тази антология Уес Андерсън е решил да състави малка трупа от актьори, която ще взима роли във всеки филм, и вече имаме повече информация за разпределението им.

Ето всичката информация, която Netflix сподели за четирите проекта:

The Wonderful Story of Henry Sugar

Времетраене: 39 минути / Премиера: сряда, 27 септември

Синопсис: Обичан разказ на Роалд Дал за богаташ, който научава за гуру, който може да вижда, без да използва очите си, и се опитва да овладее това умение, за да мами в хазарта.

Актьорски състав: Рейф Файнс (Роалд Дал, полицай), Бенедикт Къмбърбач (Хенри Шугар, Макс Енгелман), Дев Пател (Д-р Чатърий, Джон Уинстън), Бен Кингсли (гуруто Имдад Кан, Крупие), Ричард Айоаде (Д-р Маршал, Йоги)

The Swan

Времетраене: 17 минути / Премиера: четвъртък, 28 септември

Синопсис: Юношески разказ на Роалд Дал за малко/брилянтно момче, преследвано безмилостно от двама големи/идиотски хулигани.

Актьорски състав: Рупърт Френд (разказвач), Рейф Файнс (Роалд Дал), Ейса Дженингс (Питър Уотсън, брилянтното момче)

The Ratcatcher

Времетраене: 17 минути / Премиера: петък, 29 септември

Синопсис: По-малко известен разказ на Роалд Дал за професионален изтребител на гризачи.

Актьорски състав: Ричард Айоаде (редактор/репортер), Рейф Файнс (Човека плъх), Рупърт Френд (Клод)

Poison

Времетраене: 17 минути / Премиера: събота, 30 септември

Синопсис: Известен разказ на Роалд Дал за мъж, който открива отровна змия, спяща в леглото му.

Актьорски състав: Дев Пател (Уудс), Бенедикт Къмбърбач (Хари), Рейф Файнс (Роалд Дал), Бен Кингсли (Д-р Гандербаи)

Множество елементи тук ни вълнуват страшно много – от експерименталната разказвателна форма, която Уес изпробва, до потенциално брилянтния мета-наратив, създаден от присъствието на Рейф Файнс като самия Роалд Дал в повечето сегменти – но няма смисъл да говорим повече за това, предвид че самите филми скоро ще са достъпни за нас. Само съжаляваме, че няма да можем да ги видим на голям екран – Уес Андерсън и Роалд Дал все пак е специална комбинация.

За финал, ето и официалния плакат на The Wonderful Story of Henry Sugar:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *